Begues promou el coneixement de la cooperació internacional

Es posen en marxa dues exposicions al respecte i es programa una xerrada amb cooperants

Quins són els vehicles que segueix la cooperació internacional des dels municipis? Són certs els tòpics que coneixem al respecte? Com valoren les persones que hi participen la seva experiència? A totes aquestes preguntes pretenen donar resposta les diferents activitats que al llarg d’aquesta setmana es posen en marxa a Begues amb la cooperació com a protagonista.

La primera d’elles en el temps és l’exposició sobre l’activitat de la Brigada Nicaragua que es podrà visitar al Centre Cívic El Roure des d’avui 14 de febrer fins el proper dia 28. La mostra reflecteix l’experiència d’un grup de beguetans i beguetanes al municipi nicaragüenc de El Sauce. Juntament a l’exposició aquest proper divendres 17 de febrer a les 18 h, al mateix centre cívic, està programada una xerrada amb cooperants que van prendre part d’aquesta iniciativa. La proposta està promoguda per l’ONGD nascuda a partir de l’experiència amb la brigada, Cooperació en Acció, amb el suport de l’Ajuntament de Begues.

L’exposició amb l’experiència dels cooperants locals es veurà complementada amb una segona mostra que també podrem trobar al Centre Cívic El Roure. En aquest cas des del 16 fins el 28 de febrer podrem veure “Les raons de la cooperació”, una mostra creada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament amb la voluntat de reflexionar i donar arguments en contra dels atacs que qüestionen les polítiques de cooperació. A través de 10 plafons s’aborden obertament i amb dades tòpics com si ha d’ajudar-se primer “als de casa” si l’ajuda arriba realment allà on és necessària o si cooperar és una competència municipal.

Redacció / Foto: Aj. Begues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix