La ciutadania de Molins de Rei escollirà la reforma de la carretera

Hi ha tres propostes diferents dissenyades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona per encàrrec de l’Ajuntament

Amb més aparcament, amb un carril bici o amb les voreres força més amples. Aquestes són les principals diferències que presenten els tres projectes que ha redactat l’Àrea Metropolitana de reforma de la Carretera per encàrrec de l’Ajuntament de Molins de Rei. Tots els vilatans i vilatanes empadronats a la vila i majors de 16 anys tenen fins al 5 de març per informar-se i votar la proposta que més els agradi.      

El govern municipal de Molins de Rei ha presentat públicament un dels projectes estratègics de l’actual mandat: la reforma de la Carretera. Un projecte que tindrà un cost que rondarà els sis milions d’euros i que transformarà un dels eixos viaris més importants de la vila. Però un dels aspectes més rellevants del projecte és que la gent de Molins de Rei podrà decidir entre tres propostes diferents fetes a partir de les aportacions recollides en els darrers mesos.

Les tres propostes diferents han estat dissenyades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona per encàrrec de l’Ajuntament. La proposta A manté la configuració actual de la via, conservant les places d’aparcaments. L’opció B substitueix un dels carrils de serveis (aparcaments, càrrega i descàrrega, contenidors...) per un carril bici segregat. Finalment la proposta C també elimina un dels carrils de serveis i aprofita aquest espai per ampliar les voreres d’ambdós costats.

Les tres propostes preveuen la reforma integral de tot l’espai comprès entre la B-23 i el carrer Riera Bonet. També contemplen la substitució i renovació del clavegueram, l’enjardinament, la il·luminació, el mobiliari urbà, les voreres, els semàfors, la senyalització i un pas elevat en plataforma única a la plaça de la bàscula.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha definit aquesta actuació com “el repte més important pels propers anys” i precisament per això ha subratllat que “la decisió volem que la prengui la gent, i com més gent millor, però sabent que mai s’equivocaran perquè les tres propostes són bones”. L’alcalde també ha explicat que “el projecte que esculli la gent serà executat per fases per minimitzar l’impacte sobre la mobilitat a la vila. De la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, ha incidit en la idea que “les tres propostes plantegen diferents alternatives per aconseguir un mateix objectiu: fer que la Carretera deixi de ser una barrera i passi a ser un punt de confluència”. Paz també ha animat a la població a “interessar-se i participar en aquest procés que tindrà les màximes garanties.”

Dues fases

La regidora de Participació Ciutadana, Laura Soto, va explicar que a partir d’ara comença un període d’un mes dividit en dues fases. La primera durarà fins al 26 de febrer i servirà per informar a la població mitjançant una campanya informativa que arribarà a totes les cases. També es faran sessions informatives obertes: el 13 de febrer (20h a la Federació Obrera) i el 28 de febrer (20h a la Sala La Gòtica). Pel què fa a les votacions es podran fer per Internet entre el 27 de febrer i el 5 de març prèvia inscripció al Registre de Participació Ciutadana que es pot fer a la web www.molinsderei.cat/participacio. Qui vulgui votar de manera presencial podrà fer-ho els dies 4 i 5 de març a l’Oficina d’Atenció Ciutadana i portant el DNI.

Final del formulario

Redacció / Foto: Aj. Molins de Rei

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix