Carlo Petrini porta al Prat la revolució Slow Food

Imprimeix

El fundador i president d’aquest moviment internacional explicarà la seva visió de l'agricultura i la gastronomia en una conferència a l'Auditori Cèntric Espai Cultural

Sota el nom "Agricultura periurbana. L'oportunitat del Parc Agrari del Baix Llobregat", l'Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT), l'Ajuntament del Prat i Slow Food Barcelona organitzen aquesta conferència a l’Auditori Cèntric Espai Cultural del Prat de Llobregat demà divendres 10 de febrer (18 h).

Un acte que vol incidir en la importància d'una gastronomia Km 0 basada en aliments bons, nets i justos, i que influeix directament en l'economia local i la biodiversitat. La taula rodona comptarà Carlo Petrini, fundador i president del moviment internacional Slow Food, amb Xavier Oliva, pagès del Prat; el xef slow food, Sergi de Meià; Raimon Roda, director del Parc Agrari del Baix Llobregat; i Sergi Alegre, regidor de Promoció de la Ciutat, Mobilitat i Transport de l'Ajuntament del Prat.

foto1 petrini

Padrí del Març Gastronòmic 2017

D’altra banda, Carlo Petrini ha estat anomenat padrí de les VIII Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat, dos productes cada vegada més identificats amb el territori del Baix Llobregat. Aquestes jornades són una aposta pel Pota Blava, la Carxofa Prat i els productes del Parc Agrari, i han esdevingut una gran oportunitat per a la restauració local.

Les Jornades Gastronòmiques van néixer al Prat, però tenen una vocació comarcal i per això s'hi han incorporat fins a sis ciutats del Baix Llobregat, a més de tres restauradors vinculats al moviment Slow Food de Barcelona. Cal afegir-hi la implicació de l'escola de cuina Hofmann Barcelona, amb la participació dels espais gastronòmics que tenen a la capital.

Final del formulario

Redacció / Fotos: Arxiu