Castelldefels tindrà el tercer centre sanitari

El pla funcional amb els serveis que s'instal·laran a l'equipament, que s'ubicarà al barri de La Muntanyeta, es dissenyarà comptant amb la ciutadania

L'Ajuntament de Castelldefels i el CatSalut han arribat a un acord per instal·lar el tercer centre sanitari de Castelldefels en uns terrenys situats al barri de La Muntanyeta. D'aquesta manera, es tira endavant un projecte que havia quedat encallat en els últims anys i que permetrà completar la xarxa d'equipaments de salut de la ciutat.

El tercer centre sanitari de Castelldefels ocuparà uns terrenys de 2.357 m2 situats a la confluència de l'avinguda Lluís Companys amb el carrer Doctor Trueta, al barri de La Muntanyeta. L'Ajuntament comptarà amb la ciutadania per definir els usos i els serveis que albergarà el centre, seguint la política de participació ciutadana en els grans projectes de ciutat que està duent a terme el govern municipal. La previsió és que el projecte estigui enllestit durant el 2018.

Alguns dels serveis que acollirà el nou centre sanitari i que reunien un gran consens, però, ja estan definits. Es tracta del Centre de Salut Mental per a Adults, que actualment es presta en unes instal·lacions poc apropiades, el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ), que està instal·lat de manera provisional en un espai municipal, i el Centre de Dia Per a Adults. A més, albergarà el servei de rehabilitació, que actualment es presta al Centre d'Assistència Primària el Castell. D'aquesta manera també s'assoleix l'objectiu de racionalitzar els espais d'aquest CAP i evitar la saturació.

El segell definitiu a l'acord va arribar ahir en la reunió que van mantenir l'alcaldessa de Castelldefels, Candela López, i el regidor de Salut, Àlex Company, amb el gerent de l'àmbit metropolità de la Regió Sanitària de Barcelona, Joan Puigdollers, i el director del Sector Delta-Litoral, Baix Llobregat Fontsanta i Barcelonès-Sud l'Hospitalet, Daniel Fernández.

L'alcaldessa Candela López ha assenyalat que "el projecte del tercer equipament sanitari a la ciutat serà una realitat durant aquest mandat i això és una excel·lent notícia per als veïns i veïnes de Castelldefels. Una ciutat amb 64.000 habitants no pot garantir la correcta atenció sanitària a la seva població amb només dos centres d'atenció primària". L'alcaldessa ha subratllat que "fa anys que existeix aquesta demanda i aquest Govern està fermament decidit a completar un mapa sanitari adequat a les necessitats de la nostra població".

Per la seva banda, el regidor de Salut, Àlex Company, ha indicat que a Castelldefels li correspon un tercer centre sanitari no només per nombre d'habitants, sinó també per oferir una atenció sanitària digna”. El regidor ha assenyalat que l'Ajuntament continuarà treballant “per donar a la nostra ciutat els serveis sanitaris indispensables per una cobertura mèdica de qualitat per les nostres veïnes i veïns”.

Redacció / Foto: Aj. Castelldefels

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix