L’edifici annex a la Casa de les Aigües de Molins serà enderrocat

El projecte s’executarà en vuit setmanes i es podrà ampliar el vial i la vorera i arranjar la placeta coneguda com el Racó d’en Carles Vives

L’Ajuntament de Molins de Rei i els representants legals del Canal de la Infanta han signat el conveni per l’expropiació de l’edifici annex a la Casa de les Aigües, que serà enderrocat en un parell de mesos. L’actuació permetrà posar en valor l’edifici principal i millorar els accessos en aquest punt de connexió entre el Passeig del Terraplè i el barri del Canal.

La signatura del conveni d’expropiació era el darrer tràmit administratiu que restava pendent per procedir a executar el projecte d’enderrocament de l’edifici annex a la Casa de les Aigües. Aquest edifici de manteniment va ser construït als anys vuitanta i en el seu interior només hi ha les comportes del Canal, que seran soterrades. En canvi, l’edifici envaïa part de la vorera del carrer Verge del Pilar i restava protagonisme a la Casa de les aigües o Casa de Comportes edificada a començaments del segle XIX seguint l’estil neoclàssic. Amb l’enderrocament es podrà ampliar el vial i la vorera i arranjar la placeta coneguda com el Racó d’en Carles Vives.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha qualificat l’acte de signatura com “tan senzill com important perquè permetrà dignificar aquest espai cèntric i important de la vila”. Casals també ha explicat que el projecte d’enderrocament s’executarà aproximadament en vuit setmanes. Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, ha assenyalat que aquesta actuació “coincideix plenament amb els objectius del govern: embellir l’espai públic, millorar els eixos viaris i les comunicacions i posar en valor el patrimoni local.”

Casals i Paz també han manifestat que l’Ajuntament vol participar activament en les celebracions del 200 aniversari del Reial Canal de la Infanta que tindrà lloc l’any  2019.

Final del formulario

Redacció / Foto: Aj. Molins de Rei

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
110

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix