S’estudiarà una nova àrea d'exclusió de la cacera a Gavà

Imprimeix

La proximitat del nucli urbà amb la muntanya incrementa la problemàtica per l’ús lúdic i esportiu que fan els ciutadans

El grup municipal d'ERC-Gavà va presentar el Ple una proposta per crear una nova àrea d'exclusió de la cacera que abasti els espais periurbans més utilitzats per la ciutadania i eviti accidents i conflictes entre els practicants d'aquest esport i la resta d'usuaris del medi natural local. El govern local (PSC-CiU) va coincidir amb el diagnòstic i es va comprometre a fer un estudi per modificar els límits actuals, tot i que sense concretar cap data límit per executar-ho.

Esquerra Republicana de Catalunya recorda que a Gavà hi ha una àrea d'exclusió específica BZ060, que es limita a la zona agrícola, promoguda per la Cooperativa Agropecuària i aprovada pel Govern de la Generalitat mitjançant una resolució de 19 de desembre de 1989 (DOGC 1243, de 17/01/1990). Així mateix, existeix l'àrea privada de caça B10086, la titularitat de la qual és de la Societat de Caçadors de Gavà i que abasta part del Parc de Garraf però també zones com la Sentiu i les Ferreres-Rocabruna.

A més, ERC incideix que un dels valors més destacats pels gavanencs és la proximitat a la muntanya, la facilitat amb què s'hi accedeix, i l'ús lúdic i esportiu que se'n fa. Tot plegat provoca que l'activitat cinegètica al terme municipal presenti una problemàtica especial, a causa de la proximitat al nucli urbà i l'ús intensiu per al lleure ciutadà dels espais on es pot practicar, cosa que genera una clara col·lisió d'interessos entre els caçadors i els altres usuaris del medi que ens envolta.

En aquest sentit, i donat que la cacera és un esport perillós, ERC considera prioritari protegir els practicants d'altres usos lúdics de l'entorn natural. I per aquest motiu, proposa ampliar l'àrea d'exclusió de la cacera als turons del Calamot i Caçagats, la serra de les Ferreres-Rocabruna i la vall de la Sentiu, entre altres indrets.

Final del formulario

Redacció / Foto: Arxiu