S’estudiarà una nova àrea d'exclusió de la cacera a Gavà

La proximitat del nucli urbà amb la muntanya incrementa la problemàtica per l’ús lúdic i esportiu que fan els ciutadans

El grup municipal d'ERC-Gavà va presentar el Ple una proposta per crear una nova àrea d'exclusió de la cacera que abasti els espais periurbans més utilitzats per la ciutadania i eviti accidents i conflictes entre els practicants d'aquest esport i la resta d'usuaris del medi natural local. El govern local (PSC-CiU) va coincidir amb el diagnòstic i es va comprometre a fer un estudi per modificar els límits actuals, tot i que sense concretar cap data límit per executar-ho.

Esquerra Republicana de Catalunya recorda que a Gavà hi ha una àrea d'exclusió específica BZ060, que es limita a la zona agrícola, promoguda per la Cooperativa Agropecuària i aprovada pel Govern de la Generalitat mitjançant una resolució de 19 de desembre de 1989 (DOGC 1243, de 17/01/1990). Així mateix, existeix l'àrea privada de caça B10086, la titularitat de la qual és de la Societat de Caçadors de Gavà i que abasta part del Parc de Garraf però també zones com la Sentiu i les Ferreres-Rocabruna.

A més, ERC incideix que un dels valors més destacats pels gavanencs és la proximitat a la muntanya, la facilitat amb què s'hi accedeix, i l'ús lúdic i esportiu que se'n fa. Tot plegat provoca que l'activitat cinegètica al terme municipal presenti una problemàtica especial, a causa de la proximitat al nucli urbà i l'ús intensiu per al lleure ciutadà dels espais on es pot practicar, cosa que genera una clara col·lisió d'interessos entre els caçadors i els altres usuaris del medi que ens envolta.

En aquest sentit, i donat que la cacera és un esport perillós, ERC considera prioritari protegir els practicants d'altres usos lúdics de l'entorn natural. I per aquest motiu, proposa ampliar l'àrea d'exclusió de la cacera als turons del Calamot i Caçagats, la serra de les Ferreres-Rocabruna i la vall de la Sentiu, entre altres indrets.

Final del formulario

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
96

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix