Esplugues estrena una guia de restauració per a celíacs

Imprimeix

El consistori l’ha repartit a més de 180 establiments de la ciutat sumant-se al projecte Restauració sense gluten

L'Ajuntament d'Esplugues ha iniciat una campanya sobre la celiaquia i ha repartit de forma presencial a més de 180 establiments una guia informativa sobre la seguretat alimentària en la restauració sense gluten. Així, el consistori baixllobregatí se suma al projecte Restauració sense gluten de l’Associació Celiàtics de Catalunya, que representa 7.000 famílies i prop de 10.000 celíacs i celíaques de Catalunya i que a més és l’organisme referent sobre el tema per a fabricants, distribuïdors i restauradors.

La guia, que inclou 20 consells pràctics per garantir la seguretat alimentària en la restauració sense gluten, s'ha fet arribar a 40 restaurants, 104 bars, 36 cafeteries i tres hotels d'Esplugues. Entre altres coses, la guia recull recomanacions per unes bones pràctiques de manipulació que permetin evitar la contaminació encreuada per gluten.

Moció d’ERC

L'acció parteix d'una moció del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) que es va aprovar per unanimitat al Ple municipal del 27 d'abril del 2016 i que proposava adoptar mesures per millorar la qualitat de vida de les persones celíaques d'Esplugues. Una de les primeres actuacions és aquesta campanya d’informació i sensibilització. El següent pas serà la programació d'una formació en restauració sense gluten als establiments que hi estiguin interessats i que vulguin obtenir l'acreditació de Servei Sense Gluten.

Final del formulario

Redacció / Foto: Arxiu