L’Ajuntament de Molins distingeix ACOSU amb la Medalla d’Honor

Imprimeix

L’acte, QUE es va celebrar a la Federació Obrera, va reconèixer el treball de l’associació que vetlla per la integració de persones amb discapacitat intel·lectual

En un acte molt emotiu celebrat a la Federació Obrera de Molins de Rei, les màximes autoritats municipals van lliurar la màxima distinció, la Medalla d’Honor de la vila, als representants d’ACOSU, l’associació comarcal que vetlla per la integració de persones amb discapacitat intel·lectual des del 1967. Aquesta és la primera vegada que es lliura d’ençà de la recuperació de la democràcia.

L’acte va aplegar més de 150 persones vinculades d’una manera o altra la Fundació. Entre els parlaments van destacar els de les fundadores de l’Escola Alba, la llavor de la Fundació, Fina Prat i Anna Mª Margarit. També van intervenir la fins ara gerent d’ACOSU, Montse Gustems, que deixa el càrrec per jubilació, i la seva successora Analía Conti.

Per part de l’Ajuntament van parlar l’alcalde del municipi baixllobregatí, Joan Ramon Casals; el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz; i la regidora de serveis socials, Carme Madorell. Tots ells van coincidir en destacar l’aportació d’ACOSU cap aquest col·lectiu de persones, vetllant pel seu benestar i potenciant llurs capacitats.

Mig segle de vida

ACOSU es va constituir l’any 1967 amb la finalitat de fomentar i proporcionar atenció integral a la persona amb discapacitat intel·lectual, tot facilitant els recursos humans i materials per tal d’assolir una adequada integració. Es tracta d’una associació sense ànim de lucre que compta, com a principals serveis, amb els Tallers Alba i les Llars Residència Alba, tots dos serveis situats a la vila de Molins de Rei. ACOSU dóna cobertura a 157 persones amb discapacitat intel·lectual.

Final del formulario

Redacció / Foto: Molins de Rei