HipoFam recull 30.000€ per a la recerca sobre l’hipomagnesèmia familiar

Imprimeix

L’entitat castellvinenca té suport de l’Ajuntament amb una aportació econòmica i de material així com de la difusió de les seves activitats

HipoFam, que es dedica a recollir fons per a la investigació de la hipomagnesèmia familiar, una malaltia genètica minoritària, ha lliurat per segona vegada en menys d’un any 15.000 euros al Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR). Amb aquesta aportació, l’entitat castellvinenca ha aconseguit el seu objectiu de donar els 30.000 euros necessaris perquè el projecte d’investigació del VHIR sobre la hipomagnesèmia pugui seguir endavant, segons que han explicat des d’HipoFam.

Els fons van destinats al projecte d’investigació del VHIR sobre la hipomagnesèmia familiar liderat per la doctora Anna Meseguer, cap del grup de recerca CIBBM-Nanomedicina i Fisiopatologia Renal del VHIR, i la Dra. Gema Ariceta, cap del servei de Nefrologia Pediàtrica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Amb la col·laboració d’HipoFam el grup té contractada una investigadora que realitza la seva tesi doctoral en aquesta línia de recerca.

Des del VHIR assenyalen que a mesura que el projecte d’investigació ha anat avançant, s’ha anat redefinint l’estratègia de recerca i que actualment se centra a esbrinar quins gens i quins mecanismes moleculars modifiquen i modulen els efectes de la mutació, ja que la patologia és molt variable, fins i tot entre germans afectats per la mateixa mutació.

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes col·labora amb el projecte d’HipoFam a través de suport econòmic, suport material i de difusió de les activitats organitzades per aquesta entitat local per recaptar fons per a la investigació.

Què és?

La hipomagnesèmia familiar és una malaltia molt rara d’origen genètic que afecta el ronyó. A causa del mal funcionament d’una proteïna, no es reabsorbeix el magnesi, de manera que s’expulsa per l’orina i el seu nivell a la sang és molt baix. El procés de reabsorció del magnesi està molt lligat al del calci, i quan falla l’absorció del magnesi també falla la del calci, que s’acumula al ronyó. La hipomagnesèmia familiar pot provocar, entre altres conseqüències, una insuficiència renal crònica molt precoç que porta les persones afectades a necessitar diàlisi o transplantaments de ronyó, i afectacions oculars en alguns casos.

Final del formulario

Redacció / Foto: Aj. Castellví de Rosanes