L’Ajuntament d’Olesa rehabilitarà l’interior de la Torre del Rellotge

Imprimeix

Les obres consistiran a reforçar les escales que condueixen a la part superior de l'edifici de titularitat municipal i adequar-ne el seu interior

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat destinarà 10.000 euros, procedents d’una subvenció de la Generalitat de Catalunya, per reforçar les escales que condueixen a dalt de tot de la Torre del Rellotge, de titularitat municipal. En aquests moments l'accés està restringit pel deteriorament que ha patit l’estructura per culpa del pas del temps i, quan és necessari dur-hi a terme tasques de manteniment, cal fer-ho equipat amb mesures de seguretat.

La rehabilitació de l'interior de la Torre del Rellotge obre la porta a convertir aquest punt en un indret visitable del municipi. Segons el regidor d'Obres i Edificació, Miquel Riera, la Torre del Rellotge és un edifici en què es podrien organitzar visites puntuals amb l'objectiu de donar a conèixer la seva història. De fet, l'edificació va allotjar del segle XVIII a principis del segle XX la presó d'Olesa i més endavant als pisos superiors van ser utilitzats com a aules per fer classes els infants del municipi. 

OLE023

La Torre del Rellotge, malgrat estar al costat de l’església parroquial de Santa Maria d’Olesa, no s’ha de confondre amb el seu campanar. De fet, té les característiques d’una torre de defensa i, en època medieval, havia estat lligada a una construcció amb tipologia de castell. La Torre del Rellotge, segons Riera, arrossega problemes estructurals des de fa anys, concretament arran d’unes reformes defectuoses que s’hi  van fer a principis del segle XX. 

Final del formulario

Redacció / Fotos: Arxiu