Arrenca el procés per definir i transformar la Unió de Cooperadors a Gavà

L’equipament esdevindrà un centre de referència per la innovació econòmica, el suport als emprenedors i la cohesió social

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez i el responsable de l’empresa d’innovació urbana Paisaje Transversal, Jon Aguirre, han presentat aquest matí el procés de participació per definir el Pla d’usos i gestió d’Unió de Cooperadors. Un edifici singular, d’interès arquitectònic i històric, de valor simbòlic i identitari de la societat gavanenca que té el seu origen en una cooperativa agrària. És per això que el projecte de transformació i recuperació enllaça amb la història reafirmant així la voluntat de l’Ajuntament de preservar la memòria del municipi i guanyar un nou equipament.

L’Ajuntament ha decidit destinar a l’economia aquest equipament que serà un referent per la innovació econòmica, el suport als emprenedors i la cohesió social. Sánchez ha manifestat que “l’equipament serà pioner i referent al nostre entorn metropolità com un espai que ha d’acollir activitats i iniciatives relacionades amb aquesta nova concepció de l’economia molt més lligada a l’economia social, que té aquesta arrel en el model de cooperativa, a l’economia que connecta amb noves formes d’emprenedoria i una economia que està al servei de les persones.”

unio cooperadors 1

El procés participatiu es realitzarà amb la col·laboració de l’empresa Paisaje Transversal i es materialitzarà a través de diferents espais i formats, tant presencials com virtuals, amb la finalitat què la ciutadania i els agents socials i econòmics de Gavà siguin els que defineixin els usos, programes i model de gestió d’aquest espai històric. El responsable de Paisaje Transversal, Jon Aguirre ha explicat que “el procés que ara comencem ens ha de servir per recuperar i actualitzar la concepció inicial de l’edifici”.

Tres mesos

El procés de participació s’inicia avui amb la seva presentació i es perllongarà durant tres mesos. En una primera fase es crearà un Grup Motor. Es tracta d’un grup obert format per diferents agents, entitats, representants de col·lectius i persones a títol individual. Aguirre ha explicat que “ells seran els que aportin els seus coneixements i junts anar configurant i dissenyant el programa d’usos i model de gestió. L’objectiu final és crear una comunitat que formi part del model a definir”. D’altra banda, s’obriran diferents vies de participació que segons Aquirre “ens permetran incorporar les opinions que aporti la ciutadania a nivell general i es generaran altres espais per nodrir el treball del Grup Motor”. La participació podrà ser presencial com digital a través de la web, xarxes socials com el portal de participación que properament serà operatiu. A més, es realitzaran dos tallers: ImaginAcció amb l’objectiu de fomentar la identificació i apropiació del projecte de la Unió de Cooperadors.

És previst que a l’abril s’elabori el document final que sintetitzarà els resultats del procés participatius. El document recollirà els fonaments (definició, objectius i estratègia), programació, identitat i disseny de l’espai, gestió, finançament, participació i comunicació. Per finalitzar, es farà una presentació a la ciutadania del resultat de tot el procés.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix