Els contractes públics d'obres i serveis vicentins, amb clàusules socials

Imprimeix

A partir d’ara, l’Ajuntament valorarà que les empreses tinguin treballadors en risc d’exclusió social

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha incorporat clàusules socials en les licitacions públiques d’obres i serveis. L’objectiu és afavorir aquells col·lectius en situació d’exclusió social o en greu risc de ser-hi. Per ser valorades en aquest punt, les empreses hauran de justificar que aquests treballadors porten més de tres mesos a l’empresa i que treballen a jornada completa o l’equivalent en jornades parcials.

Els col·lectius considerats són: persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%; persones destinatàries de la renda mínima d’inserció; joves d’entre 16 i 30 anys provinents d’institucions de protecció de menors; persones amb problemes de toxicomania que es trobin en procés de rehabilitació i reinserció social; persones aturades de llarga durada més grans de 45 anys, i víctimes de violència de gènere.

Suport a “Anem a Mil”

El consistori baixllobregatí, a més, dona suport a la iniciativa ciutadana «Anem a Mil», per a garantir un salari mínim de 1.071,43 euros; així, es vetllarà perquè les empreses es comprometin a garantir aquesta retribució mínima a la seva plantilla.

Redacció / Foto: Arxiu