L’Ajuntament de Molins, a favor de la proposta d’integració tarifària

Imprimeix

Si els divuit municipis afectats accepten la proposta de l’AMB, la integració tarifària tindria efecte l’1 de gener del 2018 i es milloraria el transport públic

El govern municipal de Molins de Rei qualifica la proposta que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Generalitat de Catalunya de “seriosa, realista i factible”, que consisteix en el fet que tots els municipis de l’Àrea passin a formar part de la Zona 1 del transport públic l’1 de gener de 2018 sempre que els divuit municipis afectats l’acceptin. A més, durant els tres anys posteriors també s’implementarien diferents millores en el transport públic. Actualment hi ha 18 municipis que no formen part de la primera corona tarifària perquè no estaven dins de l’antiga Entitat Metropolitana del Transport i és necessari que tots l’acceptin perquè tiri endavant.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals ha mostrat la seva satisfacció perquè “per primera vegada hem vist números i terminis realistes per entrar a la zona 1 a curt termini”. L’alcalde ha explicat que “segurament a Molins de Rei anem diverses passes per endavant respecte a altres municipis, perquè ja hem fet el debat polític i ciutadà sobre el tema, i per aquest motiu ja hem donat el nostre vistiplau a la proposta però és important que els altres 17 municipis també s’hi adhereixin.”

D’altra banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz també ha subratllat que “gràcies a la feina feta per tothom, hem passat de la reivindicació a l’anàlisi sobre una proposta concreta i amb un horitzó factible”. Paz també ha afegit que “ara queda veure quines contraprestacions han de fer els ajuntaments, però avui és un dia important pel transport públic metropolità i per tots els molinencs i molinenques”.

Malgrat que hi ha temps fins al mes de juny, el govern ja ha preparat la carta demanant formalment a l’AMB que Molins de Rei passi a formar part de la Zona 1 del transport públic a partir de l’1 de gener del 2018.  

Redacció / Foto: Arxiu