Trobada municipalista per debatre sobre les polítiques de memòria històrica

Imprimeix

A la reunió han assistit una vintena d'ajuntaments de la xarxa Mai Més, entre els quals hi havia Sant Boi de Llobregat, que promou l'Amical de Mauthausen

L'Ajuntament de Sant Boi ha participat amb altres consistoris de la xarxa Mai Més en la segona trobada que s'ha fet a Santa Coloma de Gramenet per debatre la implicació en les polítiques de memòria històrica, amb quins instruments i mecanismes s'han de desenvolupar i els principals objectius a aconseguir. Sant Boi formarà part de l'equip tècnic impulsor del projecte, que està promovent l'Associació Amical de Mauthausen.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, i la tinenta d'alcalde de Ciutat Educadora, Alba Martínez, han assistit a la reunió. La trobada ha permès consolidar la xarxa Mai Més, com un espai de relació i debat entre els municipis per a coordinar accions de recuperació de la memòria històrica i de sensibilització de la joventut en la convivència, la tolerància i respecte a la diferència i la defensa dels drets humans.

xarxa 2

Els municipis han acordat que la voluntat política de treballar per la memòria i la prevenció del feixisme quedi reflectida en els pressupostos anuals de cada ajuntament, i en la creació d’un lloc de treball municipal, per a fer el seguiment i la coordinació de les polítiques de memòria. També han reafirmat la necessitat de no oblidar el passat per a treballar sobre el present i prevenir el futur.

Homenatge

Per últim, Sant Boi ha participat en l'homenatge conjunt davant del monument d'homenatge i recordatori dels ciutadans i ciutadanes de Santa Coloma deportats i a totes les víctimes del feixisme.

Redacció / Fotos: Xarxa Mai Més