Fan pinya per conèixer les necessitats de la gent gran

L’Ajuntament de Sant Just Desvern i la Diputació de Barcelona han posat en marxa el projecte “Serveis Socials més a prop”

L'Ajuntament de Sant Just Desvern i la Diputació de Barcelona han posat en marxa aquest mes de gener el projecte “Serveis Socials més a prop”. L'objectiu és conèixer les necessitats de la població major de 80 anys per poder activar programes socials existents o bé dissenyar-ne de nous, d'acord amb les situacions detectades. El consistori baixllobregatí ha enviat cartes informatives a 217 persones del municipi que superen els 80 anys. D’aquestes, 77 viuen soles i les 140 restants viuen en parella o amb familiars.

Des de principis de gener, s'està fent una visita individual a cada llar on s'informa personalment a la persona dels recursos municipals als quals poden accedir, així com conèixer les seves necessitats per aprofundir, si cal, en les cobertures necessàries d’aquest col·lectiu. La informació s’obté a través d’una entrevista personalitzada i de l'observació directa del lloc de residència.

Actualment, els serveis més utilitzats per la gent gran de Sant Just són la teleassistència, que permet avisar de qualsevol incident a la llar de forma ràpida i àgil, i el Servei d'Atenció a Domicili, que ajuda a la persona a fer les activitats d'higiene personal o de neteja de la llar. Amb programes com aquest, els serveis socials volen aconseguir apropar-se a la població i millorar els programes existents d'acord amb les opinions de la població.

Redacció / Foto: Aj. Sant Just Desvern

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix