La carretera C-245 passa a mans de l’Ajuntament d’Esplugues

L’empresa Lidl té llum verda per a la construcció d’un supermercat al sector Tres Molinos

L’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat ha aprovat, a la sessió plenària, acceptar la cessió per part del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de la titularitat de la carretera C-245 al seu pas per Esplugues, és a dir, l’avinguda Països Catalans i l’avinguda de Cornellà. Amb aquesta cessió que havia sol·licitat el govern municipal, el consistori baixllobregatí podrà reformar la vorera de l’avinguda Països Catalans que ara es troba malmesa per les arrels dels arbres i podrà fer un carril bici al costat muntanya. Hi van votar a favor tots els regidors i regidores, excepte la CUP que es va abstenir.

La C-245 comprèn dos trams al seu pas pel municipi: un primer, entre el límit amb Cornellà i el carrer Laureà Miró, de 760 metres de longitud (tret de la part destinada a la circulació de tramvia, que continua sent de titularitat de la Generalitat), i un segon, des de Laureà Miró fins al límit amb Barcelona, que consta d’un tronc central de 1.085 metres, i del ramal d’incorporació a l’autopista B-23 (416 metres).

Modificació puntual del PGM Tres Molinos-Pla Parcial Gall

D’altra banda, el consistori municipal ha aprovat la modificació puntual del PGM Tres Molinos-Pla Parcial Gall, una vegada l’empresa Lidl ha presentat el Text refós i ha estat informat favorablement per part del Ministeri de Foment i de la Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat, i pels serveis tècnics municipals. El text refós ha incorporat totes les prescripcions que al setembre del 2016 va demanar la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità, quan va acordar suspendre la tramitació de permisos a l’empresa Lidl per a la construcció d’una superfície comercial a la zona dels Tres Molinos fins que es presentés un text refós.

Captura de pantalla 2017 01 20 a las 18.05.31

Amb l’aprovació del Text refós, ara serà el torn de la Comissió Territorial d'Urbanisme qui n’haurà de fer l’aprovació definitiva. Hi van votar a favor PSC, PDECAT, C’s i PP, en contra ICV i la CUP i s’han abstingut ERC, CE i la regidora no adscrita.

Redacció / Fotos: Google Maps

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix