Sant Joan Despí passa balanç de les accions de l’Acord Social 2016

A més de programes ocupacionals s’ha fet actuacions en l’àmbit del comerç i empresa així com d’atenció social

Els integrants de l'Acord Social han passat balanç de les actuacions realitzades durant l’any passat. Cal recordar que estan representats els partits polítics (PSC, SíSePuedeSíqueEsPot, ERC-MES-AM, Ciutadans, ICV-EUiA-E, PP i PDECat) a més dels agents socials i econòmics (sindicats CCOO i UGT, PIMEC, Federació d'Associació de Veïns i Veïnes del Baix Llobregat; l'Associació de Propietaris i Industrials del Polígon Fontsanta; l'Associació de Comerciants Activa Despí i d'APTA, associació de parats i treballadors en actiu de Sant Joan Despí).

Segons fonts municipals, una de les dades més positives és que Sant Joan Despí, amb un 10,4% d'atur, és la població de més de 30.000 habitants del Baix Llobregat amb la desocupació més baixa, un índex que està per sota de la mitjana comarcal (un 12,6%) i provincial (un 12,78%). També cal destacar la reducció, en un 47,8%, de l'atur juvenil que ara és del 7,1%, gairebé la meitat que les mitjanes comarcals i provincials, amb un 13,09% i un 12.92% respetivament. En el cas dels aturats de llarga durada, l'índex s'ha reduït en un 20,27% respecte al 2015, mentre que el registrat al Baix Llobregat ha estat del 15,66%. En aquest darrer any a Sant Joan Despí s'han contractat 165 persones a través de plans d'ocupació. Les dades relatives a l'atur han estat facilitades per l'Observatori Comarcal del Baix Llobregat i la Diputació de Barcelona.

Durant la seva intervenció, l'alcalde, Antoni Poveda, ha destacat la feina de l'Ajuntament i de la resta d'administracions per reduir l'atur i incentivar l'economia “amb propostes per promoure l'ocupació en tots els sectors; programes de formació ocupacional, plans d’ocupació i orientació de les persones aturades. Però a aquestes mesures que han estat d'urgència perquè la situació així ho requeria, hem de sumar més d'estructurals, com la formació i preparació de la ciutadania, factor clau en el desenvolupament social i econòmic.

Altres actuacions

Aquest darrer any també s'han fet actuacions en l'àmbit del comerç i l'empresa amb accions formatives, campanyes de dinamització i incentius a la contractació i posada en marxa de nous negocis, segons fonts municipals.

En l'àmbit de l'atenció social s'ha intentat donar resposta al màxim de persones que es troben en situacions de vulnerabilitat. Tal com ha comentat la tinenta d'alcalde d'Acció Social, Margi Gual, “hem detectat que el que abans era una situació puntual d'emergència s'està cronificant. A les famílies els hi costa més sortir d'aquesta situació degut sobretot a la precarietat laboral o la manca de feina”. La pobresa energètica i l'accés a l'habitatge apleguen la majoria d'ajudes i consultes. Així, s'han atès 382 casos de problemàtiques relacionades amb l'habitatge; s'han tramitat 102 ajudes urgents per atendre pagaments relacionats amb la vivenda i s'han tramitat 212 ajudes al lloguer a l'Oficina Local d'Habitatge. En l'àmbit social també s'han destinat més de 55.000 euros en 723 ajudes a la pobresa energètica; més de 150.000 euros a atendre 430 famílies amb vals d'alimentació i s'han donat 112 ajudes a la subsistència bàsica de les famílies. També s'han donat 510 beques per a casals d'estiu, colònies i activitats extraescolars.

Aquestes són només algunes de les dades més rellevants del balanç de les mesures de l'Acord Social en 2016 que, d'altra banda, conclou que tot i que queda molta feina a fer, les iniciatives fetes en els darrers anys estan donant els seus fruits.

Redacció / Foto: Aj. Sant Joan Despí

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix