L'ACA dona a conèixer el projecte de millora de la potabilitzadora d'Abrera

Imprimeix

Compta amb un pressupost de 3,4 milions d’euros i es podrà consultar fins al 3 de febrer

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat a informació pública el projecte per dur a terme diverses millores a la potabilitzadora d’Abrera. Els detalls de l’actuació, que compta amb un pressupost de 3,4 milions d’euros, es podran consultar fins al 3 de febrer. Es preveu que els treballs, executats per ATLL Concessionària de la Generalitat SA, durin un parell d’anys.

Les obres es concentraran, principalment, a millorar i rehabilitar els formigons de l’estació de bombament de l’aigua que s’impulsa cap a Terrassa, i d’altres elements de la instal·lació que requereixen una modernització. Addicionalment, es preveu reparar fissures i juntes d'estanquitat, millorar les impermeabilitzacions de cobertes, i dur a terme actuacions de millores puntuals. Un cop finalitzin els treballs, s’optimitzarà el funcionament de la planta, evitant possibles fuites i assegurant l’estabilitat d’alguns elements.

Trenta-sis anys en funcionament

L’estació potabilitzadora d’Abrera es va posar en servei el 1980 i té capacitat per tractar un cabal màxim de 300.000 m3/dia d’aigua captada del riu Llobregat, que es distribueix a diversos municipis de la regió metropolitana de Barcelona. A principis del 2009 es va remodelar i ampliar, construint una planta d’electrodiàlisi reversible que permet millorar la qualitat i el gust de l’aigua. La planta disposa de quatre dipòsits amb un total de 263.000 m3 de capacitat.

Redacció / Fotos: Arxiu