L'ACA dona a conèixer el projecte de millora de la potabilitzadora d'Abrera

Compta amb un pressupost de 3,4 milions d’euros i es podrà consultar fins al 3 de febrer

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat a informació pública el projecte per dur a terme diverses millores a la potabilitzadora d’Abrera. Els detalls de l’actuació, que compta amb un pressupost de 3,4 milions d’euros, es podran consultar fins al 3 de febrer. Es preveu que els treballs, executats per ATLL Concessionària de la Generalitat SA, durin un parell d’anys.

Les obres es concentraran, principalment, a millorar i rehabilitar els formigons de l’estació de bombament de l’aigua que s’impulsa cap a Terrassa, i d’altres elements de la instal·lació que requereixen una modernització. Addicionalment, es preveu reparar fissures i juntes d'estanquitat, millorar les impermeabilitzacions de cobertes, i dur a terme actuacions de millores puntuals. Un cop finalitzin els treballs, s’optimitzarà el funcionament de la planta, evitant possibles fuites i assegurant l’estabilitat d’alguns elements.

Trenta-sis anys en funcionament

L’estació potabilitzadora d’Abrera es va posar en servei el 1980 i té capacitat per tractar un cabal màxim de 300.000 m3/dia d’aigua captada del riu Llobregat, que es distribueix a diversos municipis de la regió metropolitana de Barcelona. A principis del 2009 es va remodelar i ampliar, construint una planta d’electrodiàlisi reversible que permet millorar la qualitat i el gust de l’aigua. La planta disposa de quatre dipòsits amb un total de 263.000 m3 de capacitat.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
170

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix