Molins de Rei ja té un Pla de Salut per als seus ciutadans

Imprimeix

És el resultat d’un procés impulsat per la regidoria de Sanitat amb la col·laboració de professionals de la salut i entitats sociosanitàries, esportives, educatives i de gent gran de la vila

L’Ajuntament de Molins de Rei ha decidit impulsar el Pla de Salut Local, un projecte interdisciplinar i participatiu fruit de la col·laboració entre tècnics municipals, professionals de la Salut i membres de diverses entitats de la vila. Des del consistori municipal es vol fomentar polítiques saludables dels ciutadans, promocionar els hàbits saludables salut dels ciutadans i promoure l’estratègia en tots els àmbits municipals, entitats i organismes del municipi. A més, el Pla de Salut també té com a objectiu augmentar les fonts de dades, sobretot en l’àmbit de la salut mental, que permetin impulsar mesures preventives.

El resultat d’aquest treball conjunt és el Pla de Salut de Molins de Rei, un document marc que prioritzarà, ordenarà i planificarà les accions en l’àmbit de la salut local tant pel que fa a la promoció i protecció com a la salut pública i comunitària. Els objectius d’aquest pla són impulsar accions que contribueixin a millorar i promocionar els hàbits saludables salut dels ciutadans i promoure l’estratègia en tots els àmbits municipals, entitats i organismes del municipi.

El Pla de Salut, aglutina 58 propostes organitzades en 7 línies estratègiques: Promoció d’hàbits i estils de vida saludable, millora dels recursos socials i sanitaris, formació i educació per a la salut, promoció de la salut mental, millora de qualitat de vida de les persones amb malalties cròniques o de llarga durada, promoció de l’envelliment saludable i promoció de la salut ambiental. També incorpora 24 programes i serveis continuats, 13 campanyes de promoció i 21 activitats puntuals.

Durant la presentació del projecte als mitjans de comunicació, l'alcalde, Joan Ramon Casals, ha destacat que el Pla de Salut és la culminació d’un procés transversal que ha estat possible per la participació de moltes persones que han fet les seves aportacions” i ha recordat que “la promoció de la salut per millorar la qualitat de vida i el benestar dels molinencs i les molinenques és una prioritat de l’Equip de Govern“. De la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, ha agraït l’esforç i el treball d’entitats, professionals, centres sanitaris i farmàcies que han fet possible aquest projecte i ha subratllat que el Pla implementa la gestió transversal de salut a l’Ajuntament i contribuirà en el desenvolupament de polítiques de prevenció i promoció d’hàbits saludables i ha recordat que darrere del Pla de Salut hi ha molta feina, participació i reptes de futur per millorar el més preuat que tenim, la salut”.

Redacció / Foto: Aj. Molins de Rei