La Masia de la Gleva de La Salut i la finca de Can Ferriol es recuperaran

Imprimeix

L’Ajuntament de Sant Feliu ha signat un conveni amb el Parc de Collserola per al seu arrenjament

L'Ajuntament de Sant Feliu va signar un conveni de col·laboració amb el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola per dur a terme tres actuacions destinades a la recuperació i explotació sostenible de la Masia de la Gleva de La Salut i de la finca de Can Ferriol, ambdues situades als voltants de la riera de la Salut, i considerades elements patrimonials de gran valor. El conveni estableix el compromís d'ambdues parts de finançar al 50% els 276.840 € que suposaran els treballs de millora. Les actuacions són el pas previ perquè la masia de la Gleva pugui esdevenir en el futur el tercer centre d'informació i interpretació del Parc de Collserola, el qual complementaria els que ja existeixen en altres dotacions del parc, i que són espais de difusió pedagògica.

Dos anys de treballs

En concret, el projecte d'obres inclou l'arranjament de la coberta de la Masia de la Gleva de La Salut, pressupostada en 149.910 €; així com l'enderroc dels elements inestables i la consolidació de la façana i les parets de la Masia de Can Ferriol, fixada en 76.200 €. A més, el conveni també preveu l'arranjament del camí de La Salut al Parc Natural de la Serra de Collserola, en el terme de Sant Feliu, projecte pressupostat en 50.730 €.

La previsió és que les tres actuacions estiguin enllestides abans del mes de maig del 2019. Amb les intervencions que es preveu dur a terme es garantirà la consolidació i continuïtat les masies de la Gleva i Can Ferriol. 

Redacció / Foto: Aj. Sant Feliu de Llobregat