El Papiol torna a tenir servei de pediatria

L’assistència mèdica als infants a l’ambulatori del municipi es va haver de suspendre el mes de desembre per falta de professionals

Des d'aquesta setmana ha quedat restablerta del tot l'assistència pediàtrica a l'ambulatori del Papiol, que es va suspendre durant el passat mes de desembre a causa de la manca de pediatres. Així, els infants del municipi baixllobregatí van haver de ser atesos al CAP La Granja de Molins de Rei.

Contractació

Segons fonts municipals, el Departament de Salut de la Generalitat ha informat l'Ajuntament que ha contractat un nou professional, amb la qual cosa el servei es podrà restablir del tot a partir de febrer. De moment, hi haurà pediatra dimecres i divendres al matí; i a partir del mes vinent, el servei tornarà a ser l’habitual: dimecres i divendres al matí i dimarts a la tarda.

L'Equip d'Atenció Primària de Molins de Rei, del qual depèn l'ambulatori del Papiol, i el CatSalut van decidir traslladar temporalment els tres dies del servei de pediatria del Papiol al CAP La Granja de Molins de Rei per centralitzar i optimitzar els recursos davant la situació de manca d'especialistes en pediatria en què es van trobar a començaments de desembre.

L'equip de pediatres que donen servei a les poblacions de Molins de Rei i El Papiol va quedar reduït a només a un pediatra a causa d'una sèrie de baixes. L’alcalde del Papiol, Joan Borràs, ha explicat que, segons ha pogut saber pel que s'ha parlat a les reunions que l'Ajuntament ha tingut amb els responsables del servei, "costa molt trobar professionals de pediatria". A més, Borràs va recordar que l'Ajuntament del Papiol, que no té competències en aquest assumpte, i “recorrerà al Departament de Salut per evitar que es repeteixi la situació i per intentar una millora de l'atenció pediàtrica al Papiol.”

Un mínim de cinc

Segons les ràtios establertes, hi hauria d'haver un pediatra per cada mil nens. En aquest sentit, l'actual equip de pediatres que han d'atendre les criatures dels municipis del Papiol i Molins de Rei és insuficient, ja que tenint en compte la població, en caldria cinc de pediatres.

Redacció / Foto: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
177

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix