×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 627

La carretera C-245 al seu pas per Esplugues serà de titularitat municipal

Imprimeix

La Generalitat traspassarà dos trams una vegada que el Ple ho aprovi aquest gener

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha aprovat l’expedient de traspàs a l’Ajuntament d’Esplugues dels dos trams de la carretera comarcal C-245 que travessa el municipi. És previst que l’Ajuntament accepti formalment la cessió al Ple del mes de gener.

Es tracta d’un primer tram, entre el límit amb Cornellà i el carrer Laureà Miró, de 760 metres de longitud (tret de la part destinada a la circulació de tramvia, que continua sent de titularitat de la Generalitat), i d’un segon, des de Laurea Miró fins al límit amb Barcelona, que consta d’un tronc central de 1.085 metres, i del ramal d’incorporació a l’autopista B-23 (416 metres).

L'avinguda Països Catalans forma part del tronc central del segon tram. La via, d'ús clarament urbà, ha passat a mans de l'Ajuntament d’Esplugues, que havia sol·licitat la seva cessió per dur a terme diverses millores de mobilitat sostenible.

Pla Porta BCN

Amb el Pla Porta BCN en marxa, l'avinguda passa a ser una porta d'entrada important al nou sector des del centre d'Esplugues. Entre les millores que emprendrà l'Ajuntament, i que afectaran el costat esquerre de l'avinguda, pujant des del carrer Laureà Miró, s’està redactant el projecte per a la rehabilitació de la vorera, que es troba molt degradada per les arrels dels arbres, i que inclourà la construcció d'un parterre lineal continu que permetrà millorar les condicions de l'arbrat, i evitar així que torni a trencar el paviment de la vorera.

En un altre projecte, que també es troba en redacció, està prevista la construcció d'un carril bici segregat de la vorera de vianants. Les obres d'execució d'ambdós projectes estan previstes per a la primavera que ve.

Redacció / Foto: Google Maps