La carretera C-245 al seu pas per Esplugues serà de titularitat municipal

La Generalitat traspassarà dos trams una vegada que el Ple ho aprovi aquest gener

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha aprovat l’expedient de traspàs a l’Ajuntament d’Esplugues dels dos trams de la carretera comarcal C-245 que travessa el municipi. És previst que l’Ajuntament accepti formalment la cessió al Ple del mes de gener.

Es tracta d’un primer tram, entre el límit amb Cornellà i el carrer Laureà Miró, de 760 metres de longitud (tret de la part destinada a la circulació de tramvia, que continua sent de titularitat de la Generalitat), i d’un segon, des de Laurea Miró fins al límit amb Barcelona, que consta d’un tronc central de 1.085 metres, i del ramal d’incorporació a l’autopista B-23 (416 metres).

L'avinguda Països Catalans forma part del tronc central del segon tram. La via, d'ús clarament urbà, ha passat a mans de l'Ajuntament d’Esplugues, que havia sol·licitat la seva cessió per dur a terme diverses millores de mobilitat sostenible.

Pla Porta BCN

Amb el Pla Porta BCN en marxa, l'avinguda passa a ser una porta d'entrada important al nou sector des del centre d'Esplugues. Entre les millores que emprendrà l'Ajuntament, i que afectaran el costat esquerre de l'avinguda, pujant des del carrer Laureà Miró, s’està redactant el projecte per a la rehabilitació de la vorera, que es troba molt degradada per les arrels dels arbres, i que inclourà la construcció d'un parterre lineal continu que permetrà millorar les condicions de l'arbrat, i evitar així que torni a trencar el paviment de la vorera.

En un altre projecte, que també es troba en redacció, està prevista la construcció d'un carril bici segregat de la vorera de vianants. Les obres d'execució d'ambdós projectes estan previstes per a la primavera que ve.

Redacció / Foto: Google Maps

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix