El 9 de gener comencen les obres de l’avinguda Verge de Montserrat

Imprimeix

Duraran més de dos anys i una vegada finalitzin entraran en servei al municipi pratenc dos nous aparcaments subterranis

L’Ajuntament del Prat ja té assenyalada la data de l’inici de les obres de renovació del tram de l'avinguda de la Verge de Montserrat que va de l'avinguda del Canal al carrer de la Carretera de la Marina. Serà el 9 de gener.

Aquest tram, de poc més de mig quilòmetre, acollirà dos aparcaments subterranis municipals i, en superfície, es renovarà seguint el model del tram ja remodelat situat entre les avingudes del Remolar i del Canal. Entre tots dos pàrquings, construïts per l'empresa municipal Prat Espais, sumaran 520 noves places, que es comercialitzaran segons el model de la resta d'aparcaments municipals del Prat.

Quan hagin acabat les obres, els vianants gaudiran de més espai que ara. Les voreres laterals passaran d'una mitjana de 3 metres d'ample a 4, mentre que el passeig central passarà de 7,9 a 10,6 metres. Això serà possible gràcies a la transformació de l'aparcament, que actualment és en bateria i serà en línia. A més, en diversos encreuaments les voreres no baixaran al nivell de la calçada, sinó que seran els vehicles els que hauran de pujar al nivell de la vorera, reduint considerablement la seva velocitat.

Dues fases

Amb aquestes obres, que en global duraran voltant de dos anys i mig dividides en dues fases, es completarà l'ordenació l'eix transversal més important de la ciutat. L'avinguda es convertirà en un passeig cívic més actual i amable per als vianants i, a més, ajudarà a pal·liar significativament un dels grans dèficits que pateix aquesta zona central de la ciutat: l'aparcament. 

Redacció / Foto: Arxiu