Primer concert contra l'abandonament de mascotes

Cantautors i defensors dels animals al Baix Llobregat s'impliquen en un problema que afecta cada any a més de 3.000 animals a Barcelona

El primer concert benèfic a la nostra comarca contra els animals de companyia abandonats es celebrarà el proper dissabte 22 d'octubre a la localitat de Cervelló (Baix Llobregat).

Es tracta del primer esdeveniment musical que es realitza en el seu gènere, amb la finalitat de recaptar fons i alertar de la problemàtica dels més de 3.000 animals domèstics  que cada per any s'abandonen en la via pública a l'àrea metropolitana i diversos centenars en un municipi com Cervelló, d'uns 9.000 habitants, segons han explicat aquest dimecres fonts municipals.

El primer concert benèfic comptarà amb l’actuació musical de diversos cantautors de la comarca i simpatitzants en  la defensa dels animals.

Creixement d'animals abandonats al 2011

A la comarca del Baix Llobregat, considerada la primera comarca industrial d'Espanya i la desena d'Europa, es calcula que els més de 30 municipis han d'afrontar la problemàtica social, econòmica i de salut pública que suposa l'abandó de les mascotes.

Durant el que va d'any, tant Cervelló com l'àrea metropolitana de Barcelona, han experimentat un creixement respecte al 2010, quan ja es va superar el 43% d’abandonaments respecte  l'any anterior.

Col·laboració amb Bayer

La regidora i presidenta de l'Àrea de Serveis a les Persones  de Cervelló, Carmen Garcia, té l'objectiu d'institucionalitzar "juntament amb l'empresa Bayer de St. Joan Despí aquest concert benèfic amb la finalitat de conscienciar als propietaris i amants de mascotes abandonades dels enormes recursos econòmics que tots els municipis catalans dediquem per donar cobertura i assistència als animals.

Només a Cervelló "hem vist incrementar en el que va d'any i en compliment de la Llei de Protecció d'Animals  fins al 10%  els nostres pressupostos , havent-se incrementat en el que va d'any un 15% el número d'abandons respecte a la població animal censada”, ha afegit la regidora.

Apadrinament de mascotes

El matí del concert a Cervelló es col·locaran alguns punts informatius de diverses associacions d'animals  que animaran a l'apadrinament dels animals abandonats, a donar a conèixer la problemàtica de salubritat que provoca aquesta població creixent transmissora de possibles malalties als infanta, així com els derivats de controlar les plagues detectades.

Els diners recaptats en el Primer concert benèfic del Baix Llobregat a Cervelló contra l'abandó d'animals de companyia es dedicarà íntegrament a diverses entitats locals que dirigeixen els seus esforços, entre d’altres, a alimentar, desparasitar i  vacunar els animals.

Text:  Redacció  |  Foto:  Baiximágenes (Arxiu)

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix