Sant Climent incrementa la seva inversió per al 2017

Els comptes municipals aprovats ahir comptaran amb el suport de les administracions supramunicipals per finançar el 98% de les inversions

La inversió serà una de les grans protagonistes dels pressupostos municipals per al 2017 aprovava aquesta setmana en el Ple de l'Ajuntament de Sant Climent de Llobregat amb els vots a favor dels grups de CiU i GxSCLI, el vot en contra de SOM-AM i l'abstenció d'AESC-Entesa. En concret la inversió pública prevista a la població per a l'any vinent creixerà per sobre del milió i mig d'euros passant dels 3.400.000 d'aquest 2016 als 5.016.000 €. Es dóna a més la circumstància que la major part d'aquests diners, al voltant del 98%, arribaran a través de subvencions compromeses per diferents administracions supramunicipals. Aquest fet ha permès doncs que, tot i el notable increment que experimentarà la despesa, aquest no redundi sobre les economies familiars que han vist com un cop més es congelaven per a 2017 les taxes i impostos que els afecten directament.

Pel que fa a les inversions concretes que es duran a terme aquestes tindran com a principals objectius incentivar el desenvolupament econòmic i la creació de llocs de treball per una banda i la millora dels serveis que ofereix el consistori i dels espais públics per una altra. Així trobem que 200.000 € aniran a parar a la millora dels polígons industrials i que 27.000 € es destinaran a actuacions realitzades per pimes locals per tal d'estimular el sector econòmic. A més està prevista la rehabilitació i ampliació de Ca l'Altisent que passarà a esdevenir nou equipament municipal, amb una previsió de 650.000 € que se sumen a altres partides destacades com les destinades a actuacions en espais públics (50.000 € per a la millora de la via pública i 50.000 € més per a treballs en les pistes forestals).

Pel que fa a la resta d'aspectes destacables de la despesa cal remarcar l'increment d'un 10% de mitjana a les subvencions a les entitats, el creixement d'un 5% del que es destina a l'escola i d'un 25% del que percep la seva AMPA.

L'atenció social també creix amb l'increment d'un 15% en l'ajut a les famílies per a qüestions com llibres, material escolar o escola bressol o el creixement del 39,86% de l'aportació al Servei d'Atenció Domiciliària passa de 20.000 a 29.000 € anuals.

L'alcalde, Isidre Sierra, manifestava "el meu agraïment al suport de Gent per Sant Climent, ja que el seu vot favorable és la millor garantia de que acomplim els compromisos en matèria social pactats. De la mateixa manera haig de donar les gràcies als companys del grup del Partit Demòcrata pel suport donat a l'hora de trobar les subvencions amb les que finançar les inversions. Em sento en tot cas decebut per la postura de SOM ja que, tot i manifestar la seva sintonia amb els comptes públics han argumentat el seu vot en contra en afirmar en que no han pogut participar en la seva elaboració. Per la meva part només els hi puc reiterar que tenen la mà estesa des del primer dia."

Redacció / Foto: Aj. Sant Boi de Llobregat

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
152

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix