Tres ajuntaments demanen que la B-23 sigui un passeig urbà

Els seus alcaldes tindran demà una reunió amb el Secretari d'Estat d'Infraestructures Julio Gómez–Pomar

L’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, l’alcalde de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà, i Antoni Poveda, alcalde de Sant Joan Despí i vicepresident de Transport i Mobilitat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, es reuniran demà divendres 9 de desembre amb el Secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, per demanar la conversió d'aquesta autopista (B-23) en una via urbana des del seu pas per aquests municipis fins a la Diagonal. L'any passat es va signar un acord metropolità per impulsar aquest projecte.

Urgències

Díaz, Perpinyà i Poveda expressaran a Gómez-Pomar la urgent necessitat de transformar l'autopista B-23 en un passeig urbà, des dels municipis de Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Esplugues fins a la Diagonal de Barcelona. Des dels tres ajuntaments consideren que l'alta densitat de trànsit i el col·lapse diari que registra aquesta via d'accés a Barcelona des d'aquestes poblacions del Baix Llobregat requereix d'una actuació per tal de promoure una mobilitat més urbana i sostenible.

Els alcaldes demanaran també un compromís del Govern Central per tal de poder tirar endavant el projecte presentat l'any passat en aquest sentit. Al març del 2015 es va signar un gran acord metropolità entre aquestes tres ciutats, a més de Barcelona i l'Àrea Metropolitana, per desenvolupar una reforma que vol humanitzar aquest tram de 5 quilòmetres d'autopista, fent-lo més permeable i apostant per una mobilitat urbana, amb la creació d'espais per a carrils bici, carrils pel transport públic i per a vehicles d'alta ocupació (BUS-VAO), així com zones verdes i espais per a vianants, amb la cobertura de trams de l'actual via ràpida.

Traspàs a la Generalitat

Els alcaldes plantejaran Gómez-Pomar la possibilitat del traspàs d'aquesta via a la Generalitat de Catalunya, amb la necessària dotació econòmica per poder engegar així les obres necessàries per iniciar la transformació amb la col·laboració dels ajuntaments; o bé que l'Estat espanyol assumeixi el projecte.

Redacció / Foto: AMB


 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix