Nou reconeixement a l’Hospital Sant Joan de Déu

Imprimeix

El consell científic del centre sanitari va rebre el guardó a la millor idea de gestió del 2016 per Diario Médico

L'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona és el primer d'Espanya que ha creat un consell científic de joves que participen activament en els projectes de recerca i innovació que es duen a terme al centre proposant idees, manifestant necessitats i donant la seva opinió. Aquesta iniciativa ha estat distingida amb el premi a la "Millor idea de gestió de l'any 2016" per la publicació Diario Médico.

Des de la seva creació, el 2015, fins al moment, el consell científic de Sant Joan de Déu ha elaborat una guia de recomanacions per a la redacció del consentiment informat dirigit als nens majors de 12 anys que participen en un assaig clínic. En l'actualitat estan treballant en el desenvolupament d'un aplicatiu interactiu que permet aprendre en què consisteix un assaig clínic i les seves fases; en la creació d'un còmic que intenta donar resposta als principals dubtes que poden sorgir a un nen a qui se li proposa participar en un assaig; i en una pàgina web que oferirà informació a pacients i familiars sobre els assajos clínics i recursos educatius per a escoles.

Amb aquest projecte, l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona avança en el procés d'implicació dels nens i adolescents en el procés de decisions del centre després que fa tres anys constituís el Consell de Joves, un grup de pacients que assessoren la direcció l'Hospital en temes de gestió interna i de prestació dels serveis assistencials.

Amb la constitució del consell científic, l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona se suma al programa internacional KIDS (Kids and Families Impacting Disease throug Sciencie) en el qual participen hospitals i consorcis sanitaris de tot el món. El programa compta amb el suport als Estats Units de l’American Academy of Pediatrics i amb la participació de centres docents i altres institucions de tot el món per donar veu i involucrar els nens i adolescents en els processos de recerca i innovació.

Redacció / Foto: Hospital Sant Joan de Déu