Esplugues ja té el seu Consell Econòmic i Social

Actualment, un 78% dels projectes inclosos al Pacte per a la reactivació econòmica s’estan executant

Ahir es va constituir a Esplugues de Llobregat el Consell Econòmic i Social tal com estava previst al Pacte per a la reactivació econòmica i la creació d'ocupació de qualitat a Esplugues 2016-2019, que es va aprovar fa uns mesos per unanimitat del conjunt del consistori municipal i que es va signar amb els agents econòmics i socials de la ciutat i del Baix Llobregat.

El Ple es reunirà com a mínim, un cop a l'any, mentre que la Comissió executiva es reunirà, com a mínim, un cop al semestre. El CES actuarà com a òrgan de seguiment i avaluació del Pacte ja vigent. És un òrgan consultiu i de participació i els òrgans que el regiran són el Ple i la Comissió Executiva. La Presidència recau en l'alcaldessa, Pilar Díaz.

En l'acte de constitució, l'alcaldessa va voler agrair a totes les persones que en són membres "la vostra implicació en la reactivació econòmica a Esplugues que el Consell Econòmic i Social que avui constituïm té com a principal objectiu d'actuació. Entre tots i totes promourem el dinamisme econòmic a Esplugues i crearem ocupació de qualitat". A més, Díaz va afegir que "amb aquest nou Consell Econòmic i Social volem continuar fent costat a les empreses de la ciutat; volem continuar promovent el dinamisme econòmic, l'èxit empresarial i la creació d'ocupació de qualitat. L'estratègia de complicitat, consens i participació que hem seguit a Esplugues ens ha permès signar un nou pacte econòmic i anar fent realitat, un per un, els diversos compromisos que ens vam fixar a l'hora d'acordar el pacte. Un d'aquests acords és la creació del CES per promoure l'economia a la nostra ciutat i al nostre país."

Composició del Consell

La composició del Consell, que s'ha consensuat amb les parts signatàries del Pacte i amb els grups polítics amb representació al consistori és:

Ple del CES: presidit per l'alcaldessa, en formen part diversos regidors i regidores del PSC, PDECAT, ERC, PP, ICV, C's, CUP i Canviem Esplugues; dos representants d'UGT, dos representants de CCOO, dues persones per part de PIMEC, dues per part d'AEBALL, així com un tècnic municipal i el secretari del Consell. A més, resta pendent nomenar 7 representants de la vida econòmica i social de la ciutat. Entre aquestes persones, n'hi hauria d'haver en representació del teixit productiu i comercial, així com de l'àmbit acadèmic.

Comissió Executiva (10 persones): estarà integrada per la Presidenta del CES i pel President de l'àmbit de Territori i Sostenibilitat, el regidor delegat responsable de l'àrea de Desenvolupament Econòmic, el regidor delegat d'Emprenedoria, Comerç i Consum; dues persones, regidores/regidors, membres del Ple del CES, en representació dels grups polítics municipals que no estan a l'equip de govern; dues persones, membres del Ple del CES, en representació de les organitzacions sindicals més representatives; una proposada per la UGT i una proposada per CCOO; dues persones, membres del Ple del CES, en representació de les organitzacions empresarials més representatives, una proposada per PIMEC i una proposada per AEBALL.

El pacte econòmic

El pacte econòmic d'Esplugues conté 73 projectes. En el decurs de la sessió constitutiva, s’ha donat compte que actualment un 78% dels projectes inclosos al Pacte per a la reactivació econòmica s’estan executant.

Cada línia d'actuació conté diferents programes i projectes que la desenvolupen. I, en concret, el projecte núm. 18 del Pacte estableix: "Impulsar la creació del Consell Econòmic i Social d'Esplugues com a òrgan de debat, seguiment i avaluació d'aquest pacte, i del conjunt de polítiques socioeconòmiques de la ciutat. El consell es reunirà amb periodicitat semestral i promourà també l'elaboració d'estudis i informes relacionats". Per tant, aquest Consell Econòmic i Social és un projecte que s'emmarca en el programa de Promoció de la concertació econòmica, l'associacionisme empresarial i la millora de la participació institucional de la Línia 1 (Promoció de l'activitat econòmica del territori).

Funcions del CES

Les principals funcions del Consell Econòmic i Social són: debatre, fer seguiment i avaluar el conjunt de polítiques socioeconòmiques de la ciutat recollides al Pacte per a la reactivació econòmica i la creació d'ocupació de qualitat 2016-2019; analitzar, promoure debats, proposar i, si s'escau, dictaminar en matèria socioeconòmica, d'ocupació i de promoció de l'activitat econòmica de la ciutat; elevar propostes, buscar solucions i fer el seguiment de l'execució d'aquestes, en matèria de relacions sociolaborals, siguin amb caràcter general o en un àmbit en concret; establir relacions amb entitats, empreses o institucions que es considerin oportunes i puguin contribuir als objectius del Consell; i valorar l'evolució de les mesures del Pacte i presentar els resultats davant del Ple, entre d'altres.

Redacció / Foto: Ajuntament d’Esplugues de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix