Viladecans ordena la senyalització urbana amb un nou manual

Segons ERC i VSP, els grups municipals que van presentar la moció, la mesura permetrà la reducció de l’impacte en el paisatge urbà i es traduirà amb més seguretat i una millora de la circulació al terme municipal

Els grups municipals d’ERC-AM i Viladecans Sí se Puede (VSP) van presentar una moció al Ple municipal per a la redacció d’un Manual de senyalització urbana que resolgui l’actual “desgavell als carrers i principals vies de la ciutat”. La moció va ser aprovada gairebé per unanimitat després d’haver estat pactada amb l’equip de govern.

L’objectiu és garantir l’homogeneïtat de les senyals, especialment de cara a futures licitacions del propi Ajuntament o d’empreses constructores que treballin a l’àmbit municipal. També s’inclourà el futur manual a les ordenances municipals amb criteris de definició i normalització tal com estableix el Reglament General de Circulació. Alhora es crearà un inventari georeferenciat de les senyals i s’estudiarà una planificació per a la substitució progressiva dels elements obsolets.

La regidora republicana Myriam Moysset va explicar que “les grans ciutats disposen del seu propi manual de senyalització a causa de la gran variabilitat. Es tracta de definir el marc normatiu i de normalitzar totes les senyals que s’hagin d’instal·lar a Viladecans. És una eina que ha d’ajudar a tenir una ciutat més endreçada i homogènia. No estem parlant només del disseny, sinó també de la qualitat, el nivell de reflectància, la mida o els tipus de materials.”.

Moysset va argumentar que “fins ara no s’ha seguit un criteri de qualitat clar i cal donar resposta a les noves necessitats. Sobretot facilitar la comprensió i transmetre de manera nítida els diferents missatges als usuaris de la via pública. Amb l’ordenació i racionalització dels criteris d’instal·lació es reduirà l’impacte en el paisatge urbà i, el que és més important, això es traduirà en un gran benefici en termes de seguretat i millora de la circulació per a la ciutadania.”

Redacció / Foto: ERC

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix