Formats cent joves en risc d'exclusió social a Sant Boi

Imprimeix
Després d’aprendre un ofici, l’empresa municipal Coressa els seguirà per insertar-los al món laboral

Cent joves de la ciutat que estaven a l'atur han participat durant un any al programa Les Cases d’Ofici, distribuïts en 3 cases d'oficis: ‘Atenció sociosanitària a la dependència’, ‘Sostenibilitat d'edificis i espais públics’ i ‘Viver ambiental’, segons han explicat aquest dimarts en roda de premsa l’alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, i altres treballadors municipals.

Les noves cases per a nous oficis són programes públics d'ocupació i formació ocupacional adreçats a joves d'entre 16 i 24 anys en situació d'atur.

Tenen una durada d'un any i s'estructuren en dues fases semestrals.

Els joves participants aprenen un ofici i adquireixen les competències professionals necessàries per accedir al món laboral.

Formació i pràctiques

La primera fase es basa en una formació becada ].

I la segona consisteix bàsicament en la realització de pràctiques reals d'un ofici mitjançant un contracte de formació retribuït (75% del SMI).

Tornar a estudiar o començar a treballar

Un total de 129 joves va iniciar el programa, i 100 d'ells (més del 75%) han completat les dues fases, segons han indicat des de l’Ajuntament.

Mentre que 27 alumnes han optat per tornar a partir d'ara al sistema educatiu reglat, la resta intentaran accedir a un lloc de treball.

Coressa contactarà amb empreses i organismes per facilitar la inserció dels que han escollit aquest via.

Projecte Impuls

L’empresa municipal Coressa ha gestionat les tres cases d'oficis amb l'ajuda d'una subvenció del Servei d'Ocupació de Catalunya i en el marc del projecte Impuls de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu.

El finançament global del programa ha ascendit a 1,14 milions d'euros, segons fonts municipals.

Acte de cloenda

L'acte de cloenda, a Can Massellera, a Sant Boi, ha comptat amb la presència de l'alcalde, Jaume Bosch, la tinenta d'Alcaldia de Benestar i Ciutadania, Lluïsa Moret, i el director de l'Oficina de Treball de la Generalitat de Sant Boi, Jaume Puig. Els alumnes hi han rebut un certificat.

Text:  Redacció   Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.  |  Foto:  Héctor Marín (Arxiu)