Sant Joan Despí treu 32 horts urbans a sorteig

Imprimeix
L’Ajuntament ja en té un total de 56 horts destinats a la gent gran de la ciutat

Mig centenar de persones han sol·licitat poder conrear aquestes noves parcel·les de 80 metres quadrats destinades a la gent gran del municipi.

Des de fa un any, ja funcionen altres 24 horts, també conreats per persones grans, a la zona agrícola de la ciutat.

Les obres de 32 nous horts urbans municipals per a la gent gran a la zona del Pont Reixat, al parc de la Fontsanta, estan a punt d’acabar, segons han explicat fonts d’alcaldia aquest dimarts.

Abans que comencin a ser conreats, el passat 4 d’octubre es va fer un sorteig públic per adjudicar les parcel·les entre les 48 persones que s’hi van presentar i que acomplien els requisits: ser pensionista o jubilat major de 60 anys, persones més grans de 65 anys amb una residència mínima de cinc anys a la ciutat, entre d’altres.

Concessió pública

Aquests horts, adjudicats en règim de concessió pública, formen part d’un projecte que va néixer com una alternativa d’oci per a aquest col.lectiu, per promoure activitats sostenibles i ecològiques  i per recuperar l’estret llaç que històricament ha tingut Sant Joan Despí amb l’activitat agrícola.

Les parcel·les de conreu, d’uns 80 metres quadrats de superfície, és previst que es lliurin als seus adjudicataris el proper mes de novembre.

Compostadors i taules a on compartir els productes

Dotades amb una escomesa d’aigua, els nous pagesos comptaran també amb altres serveis com ara habitacles on guardar les eines, compostadors i una zona amb taules on poder compartir els productes que hi recullin.

El passat 3 de desembre de l’any 2010 es van adjudicar els 24 primers horts urbans de titularitat municipal que, d’igual manera que els ara sortejats, es destinaren a persones grans de la ciutat. Aquestes primeres parcel·les estan situades al camí de la Moixeta, molt a prop de la zona de agrícola i de ribera de Sant Joan Despí.

Text:  Redacció Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.  | Foto:  Ajuntament de Sant Joan Despí