El Parc Sanitari i Sant Joan de Déu reben l’acreditació ‘Libera-Dignos’

Imprimeix

Ambdós centres reben el reconeixement com els dos únics centres amb el més alt nivell d'expertesa en l'àmbit sociosanitari en relació a un model de cura, atenció i intervenció centrat en la persona, sense subjeccions, on el més important és la dignitat de la persona

Aquest mes de novembre, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu a Sant Boi de Llobregat i Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitaris a Esplugues de Llobregat han obtingut, de la mà de la Fundación Ciudadanos Dignos, l'acreditació "Libera -Dignos", un reconeixement que els situa com els dos primers centres a nivell estatal que disposen d'aquesta certificació en l'àmbit sociosanitari.

Gràcies a aquesta nova acreditació 'Libera-Dignos', el Parc Sanitari i Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitaris assoleixen un nou nivell d'excel·lència en aquest model de cura orientat a la qualitat de vida del pacient, a les no subjeccions, on s'evita qualsevol tipus de contenció. En el model 'Libera Dignos' el pacient és l'epicentre de tot el procés assistencial, la persona esdevé l'element més valuós: la seva dignitat està per sobre de la resta de factors.

L'existència de la norma 'Libera-Care', molt en línia amb els valors del Parc Sanitari Sant Joan de Déu com ara l'hospitalitat i l'acompanyament, de seguida es va contemplar com una excel·lent visió per poder implementar-la en els distints àmbits específics de la institució.

Així, des del Parc Sanitari Sant Joan de Déu es va aportar, des d'un primer moment, capital humà expert, professional i altament qualificat. Aquesta aposta inicial s'ha materialitzat,  finalment, amb el resultat de 16 professionals de la institució, 4 per cada àmbit específic (salut mental, discapacitat intel·lectual, sociosanitari i Hospital General), que han estat acreditats oficialment com a formadors de la norma 'Libera Care', tant per implementar la norma a nivell intern de la institució, com per exercir de formadors per a qualsevol institució interessada a implementar l'esmentada norma.

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu, d'acord amb la seva filosofia de millora contínua actualment també es troba en procés d'acreditació del nivell 'Libera-Care' orientat, en aquest cas, a l'àmbit de salut mental, on la institució és capdavantera.

Redacció / Foto: PS Sant Joan de Déu