Sant Vicenç dels Horts estrena el nou parc del Mamut Venux

Durant la jornada es van celebrar activitats, tallers i espectacles per a totes les edats

L’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, i el gerent de l’AMB, Ramon Torra, van inaugurar el nou parc del Mamut Venux. Les entitats i la ciutadania de Sant Vicenç dels Horts van gaudir d’una jornada festiva per la posada en marxa del nou equipament que ocupa l’espai de l’antiga escola Joan Juncadella. Al llarg de tot el dia, s’hi van organitzar activitats, tallers i espectacles per a totes les edats. El Mamut Venux, la bèstia de foc de la Colla de Diables Àngels Diabòlics, va presidir en tot moment la jornada. També hi van participar altres entitats vicentines com la Colla Castellera Carallots, la Colla de Geganters i Grallers de Sant Vicenç dels Horts i el CEIJ El Quijote.

L’alcaldessa es va referir al procés participatiu per definir què es feia amb l’espai de l’antiga escola Juncadella. Segons Aymerich, el procés participatiu, que va començar a la 28a Mostra Comercial i Agrícola de 2012, va servir per convertir la “decepció de l’enderrocament de l’equipament de l’escola en una oportunitat que l’anterior equip de govern i la ciutadania hem sabut aprofitar.”

El nom del Mamut

Aymerich també va destacar l’elecció del nom de Mamut Venux per l’espai, sorgit de les més de 90 propostes que al llarg del novembre els vicentins i vicentines han pogut proposar i votar. Per a Aymerich, el nom de ‘Mamut Venux’ és una ocasió per fer visible fora del municipi una figura “amable i festiva típicament vicentina” i que remet a troballes que ens ajuden a explicar la història d’un poble mil·lenari.

Per la seva banda, el gerent de l’AMB va destacar la feina que “colze a colze” ha realitzat l’Ajuntament i l’Àrea per tirar endavant “un espai per fer la ciutat accessible i amable per a tota la ciutadania”. Torra també va remarcar el seu compromís amb Sant Vicenç dels Horts i, concretament, amb l’espai de l’antic Joan Juncadella. “Aquest compromís és total”, va dir, ja que l’AMB no només ha participat en el finançament del parc, sinó que assumirà una part de la construcció de l’edifici d’entitats, que començarà al llarg del 2017.

Punt d’unió

El parc compta amb zones de joc infantil, una àrea de salut per a la gent gran i una àmplia zona verda. El nou equipament serveix, a més, com a punt d’unió entre la carretera de Sant Boi, el carrer del Comerç i el carrer d’Antoni Mampel, convertint-se així en un punt estratègic pels barris de Vila Vella, Can Ros i el Serral. En aquest sentit, Aymerich va fer una crida al civisme per “cuidar i mantenir un espai neuràlgic per Sant Vicenç dels Horts.”

Redacció / Foto: Aj. Sant Vicenç dels Horts

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix