Molins de Rei, líder en inversió social a Catalunya

L’Ajuntament destina 104,85 euros l’any per habitant que el situa en vuitè lloc de tot l’estat espanyol

Cap municipi de més de 20.000 habitants del país destina tants diners a atenció social com ho fa l’Ajuntament de Molins de Rei. Aquesta és la principal conclusió que es pot extreure de l’estudi que acaba de fer públic l’Associació de Directors i Gerents de Serveis Socials en base a les dades del ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques. Segons aquest informe, Molins de Rei encapçala el rànquing d’inversió social a Catalunya amb una despesa de 104,85 euros/any per habitant, una xifra que també el situa en el vuitè lloc a Espanya. L’estudi ha analitzat els 350 municipis que aquest any 2016 comptaven amb un mínim de 20.000 habitants empadronats i destaca als 12 municipis que “assoleixen l’excel·lència en inversió social”, i entre els que hi ha Molins de Rei.

L’estudi s’ha fet en base a les dades oficials del ministeri contrastades amb les dades publicades en els respectius portals de transparència municipals. Per fer l’estudi s’han descartat aquells ajuntaments que en el darrer any no han incrementat el pressupost destinat a polítiques socials, així com aquells que les seves partides socials no suposen més d’un 10% del total de la despesa no financera municipal. A més, l’estudi ha contrastat tant les partides previstes com les liquidades un cop acabat l’any.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha assegurat que “encapçalar la llista de municipis que assoleixen l’excel·lència en inversió social del nostre país és la millor notícia possible i demostra que el govern municipal que encapçalo ha sabut entendre les necessitats i optimitzar i prioritzar els recursos adequadament”. A més, Casals ha volgut recordar que “aquesta dada s’ha de combinar amb la que ens situa també com el municipi que més ha reduït l’atur en els darrers anys”. Cal recordar que Molins de Rei també encapçala la llista dels municipis de més de 20.000 habitants de tot Catalunya que més han reduït l’atur en els darrers anys, amb una disminució de 593 persones aturades, un 30,52%, entre 2013 i 2015. Per l’alcalde de Molins de Rei, “les dues dades combinades tenen un efecte multiplicador extraordinàriament positiu sobre la gent de la vila, i això té un enorme valor.”

D’altra banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, també ha fet una lectura molt positiva de les dades, afirmant que “aquest informe acredita que les prioritats estan clarament marcades, i és que el govern municipal està duent a terme un gran esforç en polítiques socials de forma continuada i indiscutible, destinant els diners públics allà on és més necessari”. Paz ha incidit en la idea que “l’informe serveix per calibrar exactament l’esforç municipal que fem en inversió social des de l’Ajuntament, un esforç que ens agradaria que fos compartit amb la Generalitat i el govern central i que no ho és prou.”

Finalment, la regidora de Serveis Socials, Carme Madorell, ha volgut recordar que “aquestes dades són el resultat de combinar bones prioritats polítiques amb una excel·lent gestió dels recursos per part de l’equip dels serveis socials municipals, que ens ha permès atendre la població amb més vulnerabilitat social”. Madorell ha afegit que “aquest èxit també s’ha de fer extensiu a les entitats socials de la vila que col·laboren a l’hora de gestionar alguns dels recursos que posem a disposició de la gent.”

Després de Molins de Rei, els municipis catalans que més esforç fan en atenció social són Montcada i Reixac i Martorell.                                                                                                            

Redacció / Foto: Aj. Molins de Rei

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix