Reconeixement a l’IES Gabriela Mistral de Sant Vicenç dels Horts

Imprimeix

Durant l’acte de la XIV Jornada de Qualitat a l’Ensenyament, el centre educatiu baixllobregatí va rebre un diploma que certifica la seva qualitat (ISO 9001)

Un total de 330 centres educatius públics i privats de Catalunya, amb més de 750 responsables de la seva gestió i la coordinació, van assistir a la XIV Jornada de Qualitat a l’Ensenyament, que enguany es va centrar en la interacció dels centres educatius amb els seus grups d’interès. L’acte, que va tenir lloc a l’Hotel Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona, el va inaugurar el secretari de Polítiques Educatives, Antoni Llobet.

La Jornada de Qualitat a l’Ensenyament té com a objectius atorgar reconeixement als centres que han assolit fites en la seva gestió i també poder compartir experiències de gestió, d’organització i d’innovació educativa. En aquest sentit, es van lliurar un total de 14 diplomes de reconeixement als centres del Servei educatiu de Catalunya -10 centres públics i 4 centres concertats- que van assolir les certificacions de qualitat: 10 en ISO 9001 i 4 en e2cat. Cal destacar que l’únic centre educatiu baixllobregatí que va rebre un diploma ISO fou l’IES Gabriel Mistral de sant Vicenç dels Horts.

Les ponències de la jornada van anar a càrrec del director de Polítiques Educatives de la UNESCO, Francesc Pedró, qui va oferir “El professorat i la qualitat educativa: què ens en diu la recerca internacional?”, de la presidenta executiva de l’empresa Sellbytel, Helena Guardans, qui va tractar sobre “Què esperen les empreses i organitzacions del sistema educatiu?” i del president del Consell Escolar de Catalunya, Lluís Font, qui va parlar de “Les famílies i el sistema educatiu”.

La XIV Jornada de Qualitat a l’Ensenyament va cloure amb un “Work-cafè” amb una presentació simultània de 50 temes de bones pràctiques educatives i de gestió. La cloenda l’ha va fer el director general de Formació Professional, Melcior Arcarons. També hi ha intervingut el subdirector general de Programes, Formació i Innovació, Estanislau Vidal-Folch, qui ha presentat el Projecte de qualitat i millora contínua.

Programa de Qualitat i Millora Contínua (PQiMC)

La Jornada de Qualitat es troba integrada en el Programa de Qualitat i Millora Contínua (PQiMC), que té com a objectiu ajudar als centres educatius a dissenyar, implementar, avaluar i millorar de manera contínua els seus sistemes de gestió per tal d’aconseguir l’excel·lència en els resultats educatius. El PQiMC treballa amb més de 160 centres de diferents tipus i etapes educatives. En aquests moments 120 centres disposen de la certificació d’assegurament de la qualitat, dels quals 19 estan acreditats, a més, amb sistemes de gestió d’excel·lència.

El desenvolupament del PQiMC es fonamenta en el treball a través de xarxes de centres, organitzades per nivells de desenvolupament del seu sistema de gestió, acompanyats per un coordinador, treballant en equip, compartint aprenentatges i afavorint l’intercanvi d’experiències entre els centres que en formen part.

Redacció / Foto: Arxiu