Durant l'acte de presentació

La síndica de Sant Boi vol aportar una nova mirada a la institució

Imprimeix

El seu antecessor, Carles Dalmau, afirma que ha viscut l'exercici del càrrec com un honor i un privilegi

Es va celebrar l'acte de presentació pública de la nova síndica de Greuges de Sant Boi, Dolors Vallejo, i de comiat del seu antecessor, Carles Dalmau. L'acte va tenir lloc a l'edifici municipal de Cal Ninyo, pròxima seu de l'oficina de la sindicatura local. La nova síndica ha expressat la voluntat d'aprofitar la seva trajectòria i experiència professional com a docent per aportar "una altra mirada" a la institució, tot donant continuïtat a la bona feina feta pels síndics anteriors.

Dolors Vallejo Calderón va decidir que exercirà el càrrec "escoltant, dialogant i mirant a la cara de la gent" i va manifestar que treballarà per incrementar el grau de coneixement i reconeixement de la sindicatura, fer-ne pedagogia i guanyar-se la confiança de la ciutadania. El síndic sortint, Carles Dalmau, va explicar que ha viscut "uns anys preciosos" en l’exercici d'una responsabilitat que ha qualificat com "un honor i "un privilegi" i que li ha permès "servir i ser fidel en la defensa dels drets agreujats" dels seus conciutadans i conciutadanes.

Ponència

Durant la ponència "Amb vocació de servei", la professora de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, Begoña Román, va defensar que la transparència, el bon govern i la qualitat democràtica s'han d'entendre no només com a "responsabilitats normatives" dels governs, sinó com "un element vocacional" incorporat a la seva tasca.

També ha reivindicat que els poders públics han de "predicar amb l'exemple" com va fer l'Ajuntament de Sant Boi amb la creació de la sindicatura de Greuges. Begoña Román ha considerat necessari que la justícia social i la solidaritat, per afavorir una igualtat real entre les persones, necessiten tenir una component normativa que vagi més enllà de la bona voluntat i els suports emocionals.

El tinent d'alcaldia de Governança i Qualitat Democràtica, Juan Antonio Tamayo, va presidir l'acte, que va omplir la sala de teatre de Cal Ninyo. Entre el públic assistent hi havia els dos antecessors de la nova síndica, Carles Dalmau i Santiago Vidal, a més del president del Fòrum de síndics i defensors locals de Catalunya (Fòrum SD), Ramon Llorente, síndics d'altres localitats de l'entorn i representants d'entitats ciutadanes locals.

Redacció / Foto: Aj. Sant Boi de Llobregat