Castellví de Rosanes acollirà la primera edició de la Fira de l’Oli

Durant tota la jornada es faran diferents activitats com una exposició, venda i degustació, elaboració d’oli en directe i diferents actes lúdiques i gastronòmics

Castellví de Rosanes viurà, el proper dissabte 19 de novembre, la primera edició de la seva Fira de l’Oli, una nova proposta en què es podrà conèixer amb més detall aquest producte emblemàtic de la dieta mediterrània, coincidint amb l’època de collita i mòlta de les olives per extreure’n l’oli. L’activitat es concentrarà a l’entorn de la plaça del poble a partir de les 10 del matí, i l’Ajuntament de Castellví convida els veïns i veïnes del municipi i dels pobles de la rodalia a participar d’aquesta primera edició de la fira.

A partir de les 10h, les persones que s’acostin a la plaça del poble podran gaudir d’un esmorzar amb pa amb oli i embotits. Cap a les 10.30h, els infants podran participar en la primera activitat adreçada a ells, que és la collita d’olives. A les 11 començarà la fira amb exposició, venda i degustació d’oli d’oliva. A més a més, durant la jornada matinal es podrà veure en directe a la plaça com s’elabora l’oli, participar en activitats per a infants i gaudir d’una xerrada sobre les característiques i beneficis de l’oli d’oliva. Les activitats matinals i l’espai de mostra es clouran a les 14h.

A la tarda, a partir de les 16.30 hores, l’activitat de la Fira de l’oli prendrà un vessant més lúdic amb l’espectacle del Mag Selvin, que ens aproparà el món de l’ecologia i l’oli d’una forma divertida. En acabar, cap a les 17.30 hores, es faran en categories infantil i d’adults, els concursos: llançament de pinyols i recollida d’olives.

L’acte final de la Fira de l’oli serà el sopar amb ‘el gran rostit’ de porc que tindrà lloc a partir de les 20.30h a la sala del CCR (els tiquets del sopar estaran disponibles des del dia 16 a l’Ajuntament). Durant el sopar, es passarà un vídeo amb imatges de la passada Festa Major i es lliuraran els premis dels concursos celebrats al llarg de la jornada.

A més, i durant tot el dissabte de la Fira de l’oli, es farà una recollida solidària d’aliments a benefici del Gran Recapte. Els productes que se sol·liciten des del Banc dels Aliments són oli, conserves de peix i llet.

Redacció / Foto: Aj. Castellví de Rosanes

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix