×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 627

El Consell dels Infants de Sant Joan Despí celebra deu anys

Imprimeix

Durant aquest temps l’òrgan consultiu ha participat amb un munt de propostes com la creació d'un bosc de ribera a la zona del riu Llobregat

El Centre Cívic Les Planes de Sant Joan Despí va acollir l'acte de commemoració del desè aniversari del Consell dels Infants de la ciutat, en el qual van participar consellers i conselleres que n'han format part al llarg d'aquesta dècada. Els infants van preparar un munt d'activitats per celebrar aquesta data amb un photocall, espais de relació, un ball de hip hop, a més d'una exposició, la projecció d'un vídeo, i com no podia ser d'altra manera, un gran pastís.

La regidora d'Educació, Infància, Família i Joventut de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, Núria Ros, explica que "una prioritat de l'Ajuntament és fer una ciutat per a tothom i això passa, també, per contemplar una ciutat per als infants", i també va valorar la tasca del Consell,  "perquè ens ajudeu amb les vostres idees i aporteu els vostre punt de vista en les decisions i canvis per millorar la ciutat". El Consell dels Infants està format per 16 consellers i conselleres de totes les escoles de la ciutat.

El Consell dels Infants va sorgir fa deu anys a partir de l'interès de l'Ajuntament de Sant Joan Despí d'iniciar un nou model de participació que inclogués les propostes i necessitats dels nens i les nenes de la ciutat. Aquest òrgan consultiu incentiva, a la vegada, que els nens i les nenes aprenguin a participar i que desenvolupin competències com l'habilitat de dialogar, l'empatia, l'esperit crític, etc. Al llarg d'aquests anys, les seves aportacions han estat molt variades, i el medi ambient ha estat una de les seves preocupacions amb propostes com la creació d'un bosc de ribera al riu Llobregat (el Bosc dels Infants, que s'ha anat ampliant amb noves replantacions en els darrers anys); la col·laboració en la creació de la xarxa de camins saludables, etc. De fet, l'encàrrec de l'alcalde al darrer Consell dels Infants va ser que treballessin per fer d'una escola de la ciutat una "zona de baixes emissions".

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Joan Despí