El Consell dels Infants de Sant Joan Despí celebra deu anys

Durant aquest temps l’òrgan consultiu ha participat amb un munt de propostes com la creació d'un bosc de ribera a la zona del riu Llobregat

El Centre Cívic Les Planes de Sant Joan Despí va acollir l'acte de commemoració del desè aniversari del Consell dels Infants de la ciutat, en el qual van participar consellers i conselleres que n'han format part al llarg d'aquesta dècada. Els infants van preparar un munt d'activitats per celebrar aquesta data amb un photocall, espais de relació, un ball de hip hop, a més d'una exposició, la projecció d'un vídeo, i com no podia ser d'altra manera, un gran pastís.

La regidora d'Educació, Infància, Família i Joventut de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, Núria Ros, explica que "una prioritat de l'Ajuntament és fer una ciutat per a tothom i això passa, també, per contemplar una ciutat per als infants", i també va valorar la tasca del Consell,  "perquè ens ajudeu amb les vostres idees i aporteu els vostre punt de vista en les decisions i canvis per millorar la ciutat". El Consell dels Infants està format per 16 consellers i conselleres de totes les escoles de la ciutat.

El Consell dels Infants va sorgir fa deu anys a partir de l'interès de l'Ajuntament de Sant Joan Despí d'iniciar un nou model de participació que inclogués les propostes i necessitats dels nens i les nenes de la ciutat. Aquest òrgan consultiu incentiva, a la vegada, que els nens i les nenes aprenguin a participar i que desenvolupin competències com l'habilitat de dialogar, l'empatia, l'esperit crític, etc. Al llarg d'aquests anys, les seves aportacions han estat molt variades, i el medi ambient ha estat una de les seves preocupacions amb propostes com la creació d'un bosc de ribera al riu Llobregat (el Bosc dels Infants, que s'ha anat ampliant amb noves replantacions en els darrers anys); la col·laboració en la creació de la xarxa de camins saludables, etc. De fet, l'encàrrec de l'alcalde al darrer Consell dels Infants va ser que treballessin per fer d'una escola de la ciutat una "zona de baixes emissions".

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Joan Despí

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix