Sant Feliu ja compta amb un Consell Local de Seguretat

Imprimeix

L’alcalde de la ciutat el presidirà i també estarà format per representants de diferents grups polítics municipals, cossos de seguretat, Parc de Bombers, Creu Roja, Protecció Civil i membres de les AMPAS així com associacions de comerciants, industrials i veïns i veïnes

 

El saló de sessions de l’Ajuntament de Sant Feliu va acollir la constitució del nou Consell Local de Seguretat, òrgan consultiu que es crea per primera vegada a la ciutat. El Consell és l'òrgan de representació i participació permanent de la ciutadania en l'anàlisi, planificació i execució del sistema local de seguretat pública. Té per objecte fer efectiva la participació ciutadana en el sistema de seguretat pública a través d'oferir informació adequada sobre l'estat de la seguretat i les actuacions que es desenvolupin en els diferents àmbits; la consulta en l'elaboració i execució dels plans de seguretat local per conèixer les seves necessitats, percepcions i demandes; la presentació de propostes per part dels representants de la ciutadania per a la millora de l'estat de seguretat pública i dels serveis que s'efectuen en aquest àmbit; i la participació activa de la ciutadania en l'execució de les accions planificades per millorar la seguretat pública, especialment quan tinguin un caràcter preventiu, formatiu o informatiu.

Posteriorment a la constitució, es va fer una exposició del concepte polític de seguretat al municipi i es van presentar les finalitats del Pla Local de Seguretat i del Consell Local de Seguretat. A continuació, els responsables dels cossos policials van fer una presentació de les dades dels àmbits de la seva competència i s'han nomenat els membres de la Comissió Permanent del Consell Local de Seguretat. 

L’alcalde, president

El Consell està presidit per l'alcalde de la ciutat, Jordi San José, i té com a vicepresident el tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Manel Martínez. Entre la resta de membres del Consell figuren representants dels diferents grups polítics municipals i dels diferents cossos de seguretat, així com del Parc de Bombers, la Creu Roja i Protecció Civil. També hi figuren membres de les AMPAS i diverses associacions de comerciants, associacions industrials i associacions de veïns i veïnes. El plenari del Consell de Serveis Socials es reunirà un mínim d'un cop l'any.

Redacció / Foto: Hospital Sant Joan de Déu