Qualifiquen de “despropòsit” que parin més trens a Viladecans

La plataforma Trens Dignes considera "injust i desafortunat" posar un servei públic a "disposició d'un negoci privat com és el nou centre comercial"

La Plataforma Trens Dignes ha carregat durament contra la proposta del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, perquè els trens de la línia R16 parin a Viladecans, els caps de setmana, per facilitar anar de compres al nou centre comercial, The Style Outlets, segons informa l’ACN. “Ens sembla una decisió injusta, desafortunada i un despropòsit, és com donar una puntada de peu al vesper”, ha assegurat la plataforma en un comunicat.

Trens Dignes s’oposa a una mesura que posa “un transport públic al servei d’un negoci privat”, que empitjoraria els temps de recorregut dels trens de l’R16 i que només afavorirà la mobilitat dels veïns de Barcelona en detriment dels de les Terres de l’Ebre. “Als usuaris de les Terres de l’Ebre no se’ls pot demanar més paciència ni més solidaritat”, avisa la plataforma.

La plataforma Trens Dignes argumenta que la parada dels trens de l’R16 a Viladecans “no és una necessitat real per al territori i demostra una falta de sensibilitat i planificació”. “Es tracta d’una decisió unilateral i discrecional del Departament que, molt probablement, no s’hauria pogut prendre en el marc de la reclamada Autoritat Mobilitat Territorial (ATM), ja que els sectors socials, econòmics i polítics no l’haurien triada ni consensuada com una prioritat” per als habitants de les Terres de l’Ebre, han remarcat Trens Dignes.

Més temps de trajecte

Segons estimacions de la plataforma, que els trens parin a Viladecans podria allargar, almenys, uns cinc minuts el temps del trajecte en caps de setmana, el període quan justament hi ha més afluència d’usuaris a l’R16 perquè és molt usada per estudiants que es desplacen, sobretot, a Barcelona. “No estem per regalar ni perdre més temps del que ja ens roben diàriament. Ens sentim maltractats i menyspreats”, han afegit.

Redacció / Foto: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix