Demanen desdoblar la sortida 50 de la C-32 pels col·lapses circulatoris

Segons ERC-Viladecans, nombrosos veïns s’han queixat a les xarxes socials per les dificultats a l’hora d’accedir a la ciutat per les retencions quilomètriques mentre d’altres es mostren preocupats per l’augment de la contaminació

El grup d’ERC-AM a l’Ajuntament de Viladecans ha alertat dels col·lapses circulatoris que s’estan començant a produir a la sortida 50 de l’autovia C-32 arran de l’obertura de The Style Outlets. Els republicans adverteixen que el nou centre comercial comportarà més caos circulatori als accessos de la ciutat, especialment en hores punta, durant els caps de setmana i els festius d’obertura comercial, tal com ha quedat de manifest aquests últims dies.

Dissabte es van registrar cues durant gran part de la jornada a la C-32 en sentit sud. Unes retencions que començaven a l’alçada de Cornellà, s’allargaven fins a Viladecans i que van provocar saturacions també a la sortida 52 i a l’avinguda Segle XXI davant l’alternativa d’arribar a la ciutat i a l’outlet des del polígon industrial de Sant Boi de Llobregat.

ERC recorda que l’outlet comportarà un augment important de la mobilitat de vehicles privats, camions i autocars, motiu pel qual dubta que el viaducte inaugurat l’any passat al polígon de Ca n’Alemany sigui capaç d’absorbir els nous fluxos. Cal tenir en compte que abans de la posada en marxa del centre comercial aquest pont ja registrava congestions i retencions de trànsit importants en hores punta.

A més a més, ERC Viladecans considera contraproduents les mesures per drenar el trànsit que ha implantat l’Ajuntament en base a un pla de mobilitat contra el qual els republicans van fer notar les seves discrepàncies abans de l’estiu. Tal i com explica la regidora Myriam Moysset, “al viaducte de Ca n’Alemany s’ha suprimit un dels dos carrils d’accés a la ciutat d’un dia per l’altre, amb una clamorosa manca d’informació i senyalització als conductors, fet que ha comportat situacions de perill en la circulació”. L’altre carril es reserva als vehicles que entren al centre comercial i al polígon industrial. Moysset considera que “en aquest punt es produeix un coll d’ampolla que agreujarà les retencions habituals, amb el perill que s’allarguin fins a la pròpia autopista en sentit Castelldefels”, tal com ja es va posar de manifest el cap de setmana passat. 

Desdoblar la sortida 50 ‘Viladecans Sud’

ERC Viladecans està treballant amb el diputat de Junts pel Sí i portaveu del grup a la Comissió de Territori del Parlament, Marc Sanglas, la possibilitat de desdoblar la sortida 50 de la C-32 en sentit Tarragona. Aquesta opció permetria generar una nova via d’entrada a la ciutat des del nou pont a la carretera de la Vila inaugurat aquest estiu. Així, els vehicles que vulguin accedir al centre de la ciutat per la sortida 50 tindrien una alternativa abans del viaducte de Ca n’Alemany i s’esponjaria el trànsit de forma global.

La regidora del grup d’ERC-AM ha recordat que són conegudes les retencions als accessos de la Roca Village, però a diferència de la Roca del Vallès on el nucli urbà està separat de l’outlet, a Viladecans residents i visitants del centre comercial haurem de compartir les principals vies de comunicació. Malgrat les obres de millora efectuades i que hem sofert durant dos anys amb talls de circulació inclosos, patirem de valent perquè abans de l’outlet ja teníem congestions i retencions de trànsit en hores punta”. “Només ens faltava l’arribada de l’outlet per acabar-ho d’adobar”, ha precisat.

piulada equipviari

ERC es fa ressò també així de les nombroses queixes i el malestar de molts veïns de Viladecans que s’han manifestat aquestes últimes hores a les xarxes socials davant els problemes per accedir a casa seva des de la principal via d’entrada i sortida a la ciutat. Altres veus també han assenyalat l’augment de la contaminació que va associada a l’increment de la circulació de vehicles privats i que contribuirà a empitjorar la qualitat de l’aire del municipi. L’outlet compta amb 1.700 places d’aparcament.  

Redacció / Foto: ERC-Viladecans

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix