Viladecans demana la reconversió del baixador en una estació de Renfe

L’alcalde Carles Ruiz reivindica que també es millori la freqüència d’aturada dels combois els dies laborables

El Ple municipal corresponent al mes d’octubre va aprovar per unanimitat una moció que demana que es reformi l’estació de Renfe per a permetre que tots els trens de Rodalies s’aturin a la ciutat. En concret, el text de la moció demana a les administracions competents, Adif i Generalitat de Catalunya, gestors del servei, la immediata realització de l’estudi tècnic necessari per reconvertir el baixador de Viladecans, construït l’any 1991, en estació de Rodalies del segle XXI, i la inversió necessària, en el menor temps possible, per transformar el baixador en una estació que permeti que hi parin tots els trens de rodalies.

Increment dels usuaris

El baixador de Viladecans es va inaugurar fa 25 anys, el 12 d’octubre del 1991. Des d’aleshores, a Viladecans el nombre d’usuaris de Rodalies s’ha incrementat any rere any, no només per als ciutadans d’aquest municipi, sinó per l’arribada de treballadors a les oficines del Viladecans Business Park. La posada en marxa, el passat 27 d’octubre, de Viladecans The Style Outlets fa preveure una demanda encara major d’aquest servei de Rodalies, a causa de la proximitat d’aquesta nova activitat empresarial i comercial al baixador (menys de cinc minuts) i la proximitat de Barcelona (onze minuts fins a Sants, catorze minuts fins al passeig de Gràcia).

L’alcalde Carles Ruiz també ha recordat que “Viladecans és la ciutat amb més població per la qual travessa la línia de tren de rodalies R2 sud entre l'Hospitalet i Sant Vicenç de Calders, però la que menys servei de trens té, i que, a més, això s'agreuja per la poca homogeneïtat de les freqüències”. Ruiz ha mostrat la seva conformitat amb l’anunci fet pel Departament de Territori i Sostenibilitat, segons el qual aviat s’aturaran tots els trens de Rodalies a Viladecans els caps de setmana, però ha mostrat la seva intenció de seguir reivindicant que també s’aturin tots els combois en dies laborables: “Som una ciutat treballadora i necessitem tenir un servei de trens a ple rendiment. És un dret al qual no renunciarem.”

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix