Molins, al costat dels desapareguts a la Guerra Civil i el franquisme

Imprimeix

Aquesta setmana s’ha presentat en la Federació Obrera el Programa d’Identificació Genètica impulsat per la Generalitat de Catalunya

Coincidint amb la commemoració del 80è aniversari de l’inici de la Gerra Civil, la Generalitat de Catalunya ha impulsat el Programa d’Identificació Genètica de les persones desaparegudes durant la Guerra Civil i la dictadura franquista. Conscients que la iniciativa dóna resposta a una demanda llargament reivindicada, el ple de l’Ajuntament va aprovar donar-hi suport institucional.  

Amb la finalitat de donar a conèixer el programa als molinencs i molinenques, la directora general de Relacions Institucionals i amb el Parlament de la Generalitat de Catalunya, Carme García, va presentar aquest dilluns el Programa d’identificació genètica de desapareguts durant la Guerra Civil i la dictadura franquista. L’acte, que va comptar amb la presència de l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramón Casals, i la regidora de Solidaritat i Cooperació, Jessica Revestido, es va celebrar aquest dilluns a la Federació Obrera.

La iniciativa, que compta amb el suport institucional de l’Ajuntament, va néixer amb la voluntat d’obtenir mostres d’ADN, de les restes òssies trobades en fosses i dels familiars inscrits en el Cens de Desapareguts del Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors.

Entre els objectius d’aquest programa destaquen la constitució d’una base de dades que ordeni i classifiqui els perfils genètics dels familiars desapareguts de la Guerra Civil i la dictadura franquista i els perfils genètics extrets de les restes humanes que es troben en fosses, per tal de dur a terme un encreuament exhaustiu de perfils genètics i poder establir-hi relacions de parentiu que permetin determinar identificacions personals de les restes.

L’accés al programa és gratuït i accessible per qualsevol persona inscrita al Cens de familiars de desapareguts.

Redacció / Foto: Aj. Molins de Rei