Visita a l'empresa Café Saula

El president de la Generalitat visita el Baix Llobregat

Carles Puigdemont ha inaugurat el nou edifici de l’Institut Lluís de Requesens de Molins de Rei i, posteriorment, s’ha traslladat a l’empresa Cafè Saula de Sant Feliu de Llobregat on va participar en l’acte commemoratiu del 65è aniversari

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet aquest matí una crida a la comunitat educativa, en l’acte d’inauguració del nou edifici de l’Institut Lluís de Requesens de Molins de Rei, per “adaptar-nos als canvis accelerats que la tecnologia i la globalització comporten”, i ha demanat un esforç per  “intentar posar-nos al capdavant d’aquesta transformació, per poder dissenyar quina societat volem per als nostres fills”.Com a país ho podem fer, perquè els països petits som més competents, eficients i àgils, i podem prendre les decisions que calguin amb més facilitat, ha subratllat, i ha afegit “l’educació és el nostre petroli.”

El cap del Govern, que ha estat acompanyat en aquest acte per la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, i l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha posat en relleu, durant la seva intervenció, l’esforç dels professionals del sector que “amb aquesta escola equitativa, igualitària, que volem que sigui inclusiva i nucli essencial de cohesió social, ha donat com a resultat la millora dels resultats acadèmics.”

“Avui tenim un país educativament millor. No ha estat fàcil, continuarà no sent fàcil, però sabem que el camí es aquest: l’esforç i la dedicació; perquè quan es millora en educació sabem que estem fent la millor inversió de país, és la que dura més temps i va generant un efecte multiplicador”, ha explicat del cap de l’Executiu.

insti 2

En aquesta mateixa línia, el president s’ha felicitat per la construcció d’aquest nou institut que es va decidir en temps de restriccions, però es va entendre que hi ha equipaments que formen part de la cohesió social, i que no hi ha excusa per posposar, malgrat restriccions pressupostàries i problemes de finançament, els equipaments que poden jugar un rol decisiu en la política de vertebració social d’una comunitat.”

El nou edifici de l’Institut Lluís de Requesens substitueix l’antic que data de 1970 i ha suposat una inversió de prop de 5 milions d’euros. Un total de 620 alumnes reben classes en aquest centre, repartits en 5 línies de 1r d’ESO; 4 de segon d’ESO; 3 de 3r ESO i 4t ESO, i 2 de Batxillerat. La majoria d’alumnes són de Molins de Rei però un centenar d’estudiants provenen del municipi d’El Papiol.

Seixanta-cinc anys de vida

Després de la inauguració d’aquest centre d’ensenyament, el president s’ha desplaçat fins al municipi de Sant Feliu de Llobregat, on ha fet una visita institucional a l’Ajuntament i s’ha reunit breument amb l’alcalde, Jordi San José. Tot seguit, s’ha traslladat a la fàbrica de Cafè Saula, en aquesta mateixa localitat, on ha participat en l’acte commemoratiu del 65è aniversari d’aquesta empresa familiar. A visitat l’empresa, ha signat en el llibre d’honor i a descobert finalment una placa commemorativa.

cafe 1

En el decurs de la seva intervenció, el president ha afirmat que  “la història d’aquest país són les pimes, com Cafè Saula i el 99% de les nostres empreses”; per això, ha dit, “Catalunya sap perfectament què vol dir que el Govern espanyol faci avançar el cobrament de  l’impost de societats, perquè el 40% de la recaptació es fa aquí, i són diners que les pimes necessiten per invertir i no per finançar l’Estat”. I ha volgut deixar clar que en aquest tema i en altres, el Govern de Catalunya està al vostre costat”. El president ha posat també en relleu els valors de Cafè Saula i de moltes altres empreses, l’esforç per la qualitat, per ser exigents i no conformar-se”, i ha assegurat que “posant en conjunt aquestes autoexigències, el resultat és un país molt més potent, on passen coses que valen la pena ressaltar.”

cafe 2

“Som una economia robusta, que encara que hagi tingut baixades i pujades ha permès que el país no caigués, que els negocis es reinventessin, que hi hagués relleu generacionals i ens haguem adaptat als nous temps”, ha afirmat el cap del Govern.

Cafè Saula és una empresa familiar, dedicada a la importació, torrefacció i distribució de cafè. Va ser creada per Lluís Saula Pons i Maria Teresa Puig l’any 1950, i en l’actualitat, els tres fills de la parella són al capdavant de l’empresa.   

Redacció / Fotos: Generalitat-LPdB-Aj. Molins de Rei

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
158

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix