Via lliure al projecte de soterrament del tren a Sant Feliu de Llobregat

Imprimeix

El Parlament de Catalunya aprova la proposta socialista i encetarà aviat el projecte de negociació i finançament d’aquesta infraestructura ferroviària

El Parlament de Catalunya ha aprovat encetar el projecte de negociació i finançament del soterrament de les vies ferroviàries a Sant Feliu de Llobregat. D’aquesta manera es dóna llum verda a la proposta del PSC, aprovada amb l’abstenció del Partit Popular i la Cup en alguns punts.

Després de vint anys de demandes, reivindicació institucional i mobilització ciutadana i associativa del municipi sembla que el futur del soterrament de les vies de tren a Sant Feliu de Llobregat sembla garantit. Així, aquest procés s’obrirà en un futur proper, imprescindible per a concretar els compromisos de la part catalana en les obres.

Lourdes Borrell, regidora i presidenta del PSC a Sant Feliu de Llobregat, exigeix a l’Estat "la incorporació en els pressupostos generals de l’Estat les partides pressupostàries necessàries per a licitar durant l’any 2017 l’execució del projecte constructiu definitiu, com a desenvolupament del protocol vigent subscrit pel Ministeri de Foment, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat el 15 de juny de 2006”. D’altra banda, la diputada del PSC, Eva Martínez, ha expressat la seva satisfacció i considera que “cal passar la pantalla de les paraules i iniciar la dels fets. Els beneficis del soterrament van més enllà  de la compactació del municipi, ja que permetrà millorar la freqüència de pas dels trens. En memòria de les víctimes cal tancar el conveni i iniciar una de les obres més reivindicades de la comarca."

Redacció / Foto: PSC