Molins de Rei ja té el seu estudi de mobilitat sostenible

Imprimeix

Analitza l’eix del passeig del Terraplè i el carrer Felip Canalias tenint en compte millorar l’autonomia de les persones, millorar la seguretat viària, la qualitat de l’aire i acústica

La Diputació de Barcelona ha realitzat un estudi de la mobilitat sostenible a l'eix del passeig del Terraplè i el carrer Felip Canalias, de Molins de Rei. El treball va ser lliurat ahir pel diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, al regidor de Mobilitat de Molins de Rei, Miquel Zaragoza. Aquest document analitza la mobilitat d'aquesta zona de Molins de Rei amb l'objectiu de potenciar l'autonomia de les persones, millorar la seguretat viària, millorar la qualitat de l'aire així com la qualitat acústica.

En l'estudi es constata que l'eix passeig del Terraplè–Felip Canalias dóna accés a un elevat nombre d'equipaments i serveis del municipi, i que bona part d'aquest eix està destinat a la mobilitat de cotxes i motos, els quals congestionen algunes interseccions en hora punta.

El document dibuixa un replantejament d'aquest eix viari principal per atorgar més espai a altres modes de transport i millorar la qualitat de vida de les persones fomentant que arribin de forma ràpida i segura a les seves destinacions de manera autònoma i segura. L'estudi també entra a resoldre problemàtiques de salut pública, com la contaminació, els sorolls, els accidents o el sedentarisme.

Redacció / Foto: Diputació de Barcelona